Ionel Dănciulescu, încântat de revenire lui Ionuț Lupescu la Dinamo. ”Danciu” deranjat de speculațiile apărute: ”Sunt oameni care au interese, care au ceva cu mine probabil”

Ionuț Lupescu, unul dintre cei mai mari mijlocași pe care i-a dat fotbalul românesc de-a lungul istoriei, a bătut palma cu CS Dinamo, grupare deținută de Ministerul de Interne.

Aflat în acest moment în Elveția, cel poreclit ”Kaiserul” va veni în perioada următoare în capitala României, pentru a-și prelua atribuțiile la academie, acolo unde prevede un proiect de succes.

Ionel Dănciulescu (46 de ani), fostul atacant al lui Dinamo și actual manager al academiei CS Dinamo spune că sosirea lui Ionuț Lupescu în cadrul Clubului Sportiv reprezintă un plus pentru fotbalul românesc, având în vedere că fosul mijlocaș al naționalei are o experiență vastă în domeniu.

În acest context, s-a speculat că Ionel Dănciulescu a fost sacrificat de șefii „câinilor”, situație care nu i-ar fi picat deloc bine fostului mare atacant.

Pentru a lămuri lucrurile în acest sens, Dănciulescu a oferit o primă reacție:

”Îți spun adevărul. Sunt oameni care au interese, care au ceva cu mine probabil. Ne știm de atâția ani și știi că nu mint. Nu mă deranjează că vine Ionuț, ba dimpotrivă. Eu nu mi-am dorit niciodată postul acesta. Dacă e cineva care confirmă că voiam postul ăsta, eu îmi dau demisia de la Dinamo. Nu am vrut postul lui Dănuț, sub nicio formă!

Nu avea cine să se ocupe. Cum eu sunt mereu băiat bun, și poate de aia nu am avut loc în fotbalul românesc în altă parte, mi-au zis ”Ia-l tu! Ia-l pe Bratone, stați lângă echipă”.

Că a venit Ionuț Lupescu este un lucru excelent. Avem ce să învățăm de la el. E normal să fie șef, la experiența pe care o are.

Eu nu m-am axat niciodată pe ideea de director, de președinte, nu m-au interesat funcțiile. Eu sunt Danciu”, a spus Ionel Dănciulescu, conform ProSport.

În continuare, Ionel Dănciulescu a spus că are o relație foarte bună cu președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, motiv pentru care nu își vede pus postul în pericol:

”Nu e niciun fel de problemă că a venit Ionuț Lupescu. Nu pot să fiu sacrificat! Eu știu relația pe care o am cu Ionuț Popa. Eu am fost primul care a venit aici. Când au fost aduși Marius Niculae, Florin Bratu și Ionuț Lupescu, am fost mereu sunat și întrebat ce părere am. Sunt foarte fericit că vine un nume important din istoria lui Dinamo lângă noi! Știe și Ionuț Popa că nu am vrut postul lui Dănuț. Am o relație extraordinară cu Ionuț Lupescu”, a mai declarat Ionel Dănciulescu.

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, s-a consultat cu Ionuț Dănciulescu în legătură cu revenirea lui Ionuț Lupescu în Ștefan cel Mare. Conducătorul Clubului Sportiv a procedat la fel și înainte ca Marius Niculae și Florin Bratu să fie angajați.

Primul ocupă funcția de șef al secției de minifotbal, în timp ce Bratu face parte din staff-ul academiei.

Președintele CS Dinamo, dezvăluie obiectivul lui Ionuţ Lupescu la academia din Ștefan cel Mare. Ce spune despre fuziona cu Dinamo din Liga 1

Ionuț Popa, președinte CS Dinamo, a avut o primă reacție după oficializarea mutării.

”Rolul lui principal va fi de a crea o Academie de copii după un model internațional. El auditează acum academia pe care o avem, vrea să vadă mecanismele care au fost folosite. Va veni cu o soluție pentru a face o Academie profitabilă din punct de vedere sportiv și material. După ce va audita două luni de zile Academia, poate schimba chiar toată componența, are mână liberă.

Cred că echipa pe care noi o avem, proiectele pe care le propunem oamenilor, faptul că le oferim posibilitatea de a face ceea ce simt și a se exprima liber în profesie contează cel mai mult. I-am spus «Fă tot ce consideri tu că e mai bine să ridicăm fotbalul și să fie din nou un mare Dinamo».

Proiectul de asociere cu echipa din Liga 1 nu a picat, chiar acum 3 zile am primit un mesaj de la domnul Andrei Nicolescu, îmi spunea că s-a gândit să reluăm acea idee. După ce s-a terminat sezonul – nu acuz pe nimeni, e normal -, ei s-au gândit că au intrat pe un drum bun, că vor veni sponsorii, voiau să mențină o Academie a lor, dar probabil că lucrurile nu au ieșit așa cum și-au calculat și acum au revenit la ideea de a face o Academie împreună cu noi.

Singura soluție e ieșirea din insolvență, altfel nu putem discuta de așa ceva”, a spus Ionuț Popa.

Potrivit celor de la ProSport, negocierile dintre Ionuț Lupescu și Dinamo nu au durat foarte mult, deoarece fostul mijlocaș a fost încântat de proiectul propus. Cel poreclit ”Kaiserul” va avea libertate totală și investiții asigurate, pentru ca în viitorul apropiat să poată forma la Dinamo cea mai bună academie din țară.

Ionuț Lupescu se va întoarce joi în țară, din Elveția, după care își va prelua atribuțiile. De asemenea, negocierile dintre conducerea lui Dinamo și Lupescu au fost ținute secrete și nici măcar apropiați ai clubului, precum Bratu sau Dănciulescu, nu au știut despre oferta care i-a fost înaintată fostului component al Generației de Aur.

Anunțul CS Dinamo despre Ionuț Lupescu

CS Dinamo a anunțat care va fi rolul lui Ionuț Lupescu în cadrul academiei din „Ștefan cel Mare”.

”O legendă a fotbalului dinamovist se întoarce acasă! Ionuț Lupescu se alătură Clubului Sportiv Dinamo!

Ionuț Lupescu revine la clubul la care s-a consacrat. Mijlocașul Generației de Aur a acceptat oferta Clubului Sportiv Dinamo și va ocupa, în prima fază, o funcție cheie în dezvoltarea Academiei de Fotbal CS Dinamo. Lupescu (54 de ani) va realiza o analiză amplă a Academiei și va propune un proiect ambițios pentru dezvoltarea acestui segment.

Ionuț Lupescu s-a format la Dinamo, unde a debutat în 1986, la numai 17 ani. După ce a participat cu naționala României la turneul final al Campionatului Mondial din 1990, ”Kaiserul” a semnat cu gruparea germană Bayer Leverkusen, unde a stat şase sezoane şi a jucat 184 de meciuri. Lupescu a mai jucat pentru Dinamo în trei perioade: 1998-2000, 2000-2001 și 2001-2002. A câștigat două campionate și trei Cupe ale României în tricoul alb-roșu.

Bine ai venit, Ionuț Lupescu!”, se arată în anunțul publicat de către CS Dinamo pe Facebook.

Ionuţ Lupescu a candidat la şefia FRF în 2018, însă a fost învins de Răzvan Burleanu.

În cariera de fotbalist, Ionuț Lupescu a stârns peste 150 meciuri în tricoul lui Dinamo, cu care a reușit să câștige două campionate și trei Cupe ale României.

CITESTE SI:

Prima reacție a lui Ionuț Lupescu de la revenirea la Dinamo. Ce planuri și-a propus

Florin Bratu, salută revenirea lui Ionuț Lupescu în Ștefan cel Mare

Florin Bratu, salută revenirea lui Ionuț Lupescu în Ștefan cel Mare

Un gând despre &8222;Ionel Dănciulescu, încântat de revenire lui Ionuț Lupescu la Dinamo. ”Danciu” deranjat de speculațiile apărute: ”Sunt oameni care au interese, care au ceva cu mine probabil”&8221;

Lasă un răspuns