Mario Iorgulescu, condamnat definitiv cu executare

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la închisoare, după ce a fost găsit vinovat de omor.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au emis, miercuri, o hotărâre definitivă în cazul lui Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Mario Iorgulescu a fost condamnat la o pedeapsă de 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare în urma unui proces în care a fost acuzat de omor și conducere sub influența alcoolului și cocaină. Aceste acuzații au fost legate de un tragic accident rutier petrecut în 2019, care a dus la decesul unui bărbat.

Mario Iorgulescu a fugit în Italia și a rămas internat într-o clinică privată, pe durata procesului. Părinții lui au reușit să-l scoată din țară imediat după producerea accidentului, ceea ce a dus la faptul că acesta nu a fost audiat de către procurori sau magistrați nici în timpul urmăririi penale, nici pe parcursul desfășurării procesului în instanță.

Sentința reprezintă o contopire a două pedepse: 12 ani și opt luni pentru omor plus un an și opt luni pentru o veche speță, acolo unde a fost acuzat de violență și lipsire de libertate.

În plus, fiul președintelui LPF va trebui să plătească și daune în valoare de 150.000 de lei.

“Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi rejudecând în fond: Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 15 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare şi sporul de 1 an şi 8 luni închisoare, pe care le repune în individualitatea lor.

În baza art. 188 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul Iorgulescu Gino Mario la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.p., contopeşte pedeapsa de 12 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de omor cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal aplicată prin sentinţa penală nr. 944/20.12.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti în dosarul nr. 33036/301/2016, definitivă prin decizia penală nr. 504/09.04.2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală”, se arată în minuta instanţei.

A intrat în intersecție cu 145 km/oră, pe culoarea roșie a semaforului

Procurorii notează că, la data de 8 septembrie 2019, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, intenţionând să se deplaseze din satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, spre un club din Parcul Herăstrău, Mario Iorgulescu a condus un autoturism marca Aston Martin model DBS, cu o viteză ce depăşea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, şi a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe.

Potrivit anchetatorilor, Mario Iorgulescu a accelerat până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, după care a urcat maşina cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism marca Audi, condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

“Nu va face nicio zi de pușcărie. O mascaradă judiciară”

La începutul anului, avocatul lui Mario Iorgulescu anunța că acesta nu va face nicio zi de pușcărie.

“Eram convins că se va pronunța o pedeapsă de la 10-12 ani în sus. 15 m-a surprins pentru că am văzut modalitatea în care s-a desfășurat această mascaradă judiciară încă din faza de urmărire penală, când nu s-a ținut cont că Mario Iorgulescu, din păcate, e o persoană care are reale probleme de sănătate, de natură psihică.

Nu s-a ținut cont că nu poate fi vorba de ucidere din culpă cât timp victima era drogată, avea o cantitate mare de droguri stabilită prin actele medicale, nu purta centura de siguranță și circula neregulamentar pe banda a doua.

Încadrarea corectă era culpă comună, doar că inițial s-a pornit pe culpa exclusivă a lui Mario Iorgulescu. N-am înțeles și nu cred că în istoria justiției din România mai este o astfel de speță în care victima să fie drogată la volan și culpa să fie exclusiv a celuilalt.

S-au respins toate probele prezentate și, astfel, s-a ajuns la această soluție absolut halucinantă. Există la nivel european teroriști care au luat pedepse semnificativ mai mici.

Autoritățile italiene au respins în mod definitiv mandatele europene de arestare și au constatat că Mario suferă de acele probleme psihice.

Autoritățile române nu și-au pus problema că Mario este chiar o persoană bolnavă, pentru că, dacă nu ar fi, nu ar sta internat într-o clinică de psihiatrie din Italia cât timp are rezidență în Italia, iar familia deține o proprietate la Milano. Niciun om sănătos la cap nu stă internat la psihiatrie în condițiile în care are apartament la Milano.

De fapt și de drept, și dacă i-ar fi doi ani, cinci ani sau 35 de ani, e absolut egal, deoarece Mario Iorgulescu nu va face nicio zi de pușcărie, autoritățile Italiei respingând definitiv solicitarea autorităților române de emitere a mandatului european de arestare”, a spus Florin Durgheu.

CITESTE SI:

Prima reacție a conducerii lui Dinamo 1948 după revenirea lui Ionuț Lupescu în Ștefan cel Mare

Ionuț Lupescu își dorește o fuziune între CS și FC Dinamo

Ionel Dănciulescu, încântat de revenire lui Ionuț Lupescu la Dinamo. ”Danciu” deranjat de speculațiile apărute: ”Sunt oameni care au interese, care au ceva cu mine probabil”

Un gând despre &8222;Mario Iorgulescu, condamnat definitiv cu executare&8221;

Lasă un răspuns