Florin Prunea este încântat că Ionuț Lupescu a venit la CS Dinamo

Florin Prunea

Ionuț Lupescu (54 de ani) s-a înțeles cu CS Dinamo și se va ocupa de Academia de Fotbal din Ștefan cel Mare.

Fostul mijlocaș al ”Generației de Aur” va ocupă o funcție importantă, potrivit anunțului făcut de CS Dinamo, în cadrul academiei clubului. Lupescu a fost dorit și de actualii patroni ai Dinamo 1948 (echipa din Superliga), însă proiectul acestora se pare nu l-a convis pe ”Kaizer”.

Fostul dinamovist Florin Prunea (55 de ani), a declarat că este încântat de faptul că fostul său coleg de la națională a ales să se implice la Dinamo.

”E o lovitură de imagine extraordinară. Eu ştiam că el îşi doreşte să lucreze în administrație şi unde putea dacă nu la Dinamo, acasă la el! Este un mesaj puternic pe care CS Dinamo îl dă tuturor.

Inclusiv fanilor. Nu pot vorbi eu despre fuziunea cu echipa din Superliga, asta e treaba lui Ionuț, dar e clar că mesajul e deosebit de puternic”, a spus Florin Prunea.

Prunea i-a felicitat pe cei care au reușit să îl convingă pe Lupescu să vină în Ștefan cel Mare. Fostul portar al ”câinilor” a subliniat că Lupescu va avea o mulțime de responsabilități în academie.

”O să vedem cât de puternică va fi Academia lui Dinamo, e mult de muncă acolo, dar sunt băieți tineri, care ştiu ce înseamnă un club atât de mare, precum Dănciulescu sau Marius Niculae.

Felicitări comandantului Ionuț Popa, el sigur a avut un cuvânt important de spus şi, dacă a reuşit să-l convingă pe Lupescu să revină, înseamnă că e un dinamovist adevărat, mai presus de orice”, a mai spus Florin Prunea.

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu au avut o primă reacție după revenirea lui Ionuț Lupescu în Ștefan cel Mare

Deși Ionuț Lupescu a ajuns la CS Dinamo și n-a ajuns să colaboreze cu Dinamo 1948 București, conducerea clubului, salută revenirea fostului mijlocaș al lui Dinamo în Ștefan cel Mare.

Ionuț Lupescu a fost în discuții cu Dinamo 1948 București, însă în cele din urmă a ales să meargă la CS Dinamo. Eugen Voicu consideră că vestea este una bună, fiindă acesta face parte tot din ”familia lui Dinamo”.

Acționarul lui Dinamo București a subliniat că totul s-a limitat la o singură discuție cu fostul internațional român.

”E o veste bună, asta pot să spun! E tot în familia lui Dinamo. Am avut o singură discuție cu domnul Ionuț Lupescu, iar asta a fost tot. N-am mai apucat să vorbim”, a spus Eugen Voicu.

Totodată, și administratorul special al lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a oferit prima reacție vizavi de instalarea lui Ionuț Lupescu la CS Dinamo.

”E de bun augur revenirea lui Ionuț Lupescu în România. Noi nu am renunțat la ideea de a avea o academie comună, dar ține de regulamente. Nu schimbă cu nimic relația noastră cu CS Dinamo, suntem interesați, vedem care sunt soluțiile pentru o relație la nivel de academii.

Revenirea lui Lupescu în fotbalul dinamovist, faptul că validează modul de lucru de acolo (n.r. – CS Dinamo), poate să îmbunătățească tot ceea ce ține de suflarea dinamovistă. CS Dinamo va deveni acționat în cadrul clubului nostru de fotbal.

Salutăm revenirea lui Ionuț Lupescu în fotbalul românesc”, a spus Andrei Nicolescu.

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a explicat punctul de vedere al clubului vizavi de absența foștilor mari jucători ai ”câinilor” din stuctura organizatorică a clubului din prima ligă.

”Noi nu suntem pregătiți funcțional ca și club, în acest moment, să beneficiem de expertiza cuiva de genul lui Ionuț Lupescu sau ce altă fostă mare glorie mai puteți aduce în discuție. Trebuie să ne punem la punct ca organizare, mai întâi, ca să vedem cum putem întări toate departamentele.

Discuțiile lui Eugen Voicu cu Andrei Nicolescu au fost exploratorii. Atât. Lucrurile se așează zi de zi la club, ceea ce e acum este consecința anilor de zile, din urmă, în care au fost probleme multiple. Nu era nimeni la Dinamo dintre foștii fotbaliști când am ajuns noi la club. Cei ce erau, precum Iulian Mihăiescu, de exemplu, au rămas, continuă”, a mai spus oficialul lui Dinamo.

Ionuț Popa, președinte CS Dinamo, a avut o primă reacție după oficializarea mutării. Acesta răspunde întrebării: ”Veți fuziona cu Dinamo din Liga 1?”

”Rolul lui principal va fi de a crea o Academie de copii după un model internațional. El auditează acum academia pe care o avem, vrea să vadă mecanismele care au fost folosite. Va veni cu o soluție pentru a face o Academie profitabilă din punct de vedere sportiv și material. După ce va audita două luni de zile Academia, poate schimba chiar toată componența, are mână liberă.

Cred că echipa pe care noi o avem, proiectele pe care le propunem oamenilor, faptul că le oferim posibilitatea de a face ceea ce simt și a se exprima liber în profesie contează cel mai mult. I-am spus «Fă tot ce consideri tu că e mai bine să ridicăm fotbalul și să fie din nou un mare Dinamo».

Proiectul de asociere cu echipa din Liga 1 nu a picat, chiar acum 3 zile am primit un mesaj de la domnul Andrei Nicolescu, îmi spunea că s-a gândit să reluăm acea idee. După ce s-a terminat sezonul – nu acuz pe nimeni, e normal -, ei s-au gândit că au intrat pe un drum bun, că vor veni sponsorii, voiau să mențină o Academie a lor, dar probabil că lucrurile nu au ieșit așa cum și-au calculat și acum au revenit la ideea de a face o Academie împreună cu noi.

Singura soluție e ieșirea din insolvență, altfel nu putem discuta de așa ceva”, a spus Ionuț Popa.

Potrivit celor de la ProSport, negocierile dintre Ionuț Lupescu și Dinamo nu au durat foarte mult, deoarece fostul mijlocaș a fost încântat de proiectul propus. Cel poreclit ”Kaiserul” va avea libertate totală și investiții asigurate, pentru ca în viitorul apropiat să poată forma la Dinamo cea mai bună academie din țară.

Ionuț Lupescu se va întoarce joi în țară, din Elveția, după care își va prelua atribuțiile. De asemenea, negocierile dintre conducerea lui Dinamo și Lupescu au fost ținute secrete și nici măcar apropiați ai clubului, precum Bratu sau Dănciulescu, nu au știut despre oferta care i-a fost înaintată fostului component al Generației de Aur.

Anunțul CS Dinamo despre Ionuț Lupescu

CS Dinamo a anunțat care va fi rolul lui Ionuț Lupescu în cadrul academiei din „Ștefan cel Mare”.

”O legendă a fotbalului dinamovist se întoarce acasă! Ionuț Lupescu se alătură Clubului Sportiv Dinamo!

Ionuț Lupescu revine la clubul la care s-a consacrat. Mijlocașul Generației de Aur a acceptat oferta Clubului Sportiv Dinamo și va ocupa, în prima fază, o funcție cheie în dezvoltarea Academiei de Fotbal CS Dinamo. Lupescu (54 de ani) va realiza o analiză amplă a Academiei și va propune un proiect ambițios pentru dezvoltarea acestui segment.

Ionuț Lupescu s-a format la Dinamo, unde a debutat în 1986, la numai 17 ani. După ce a participat cu naționala României la turneul final al Campionatului Mondial din 1990, ”Kaiserul” a semnat cu gruparea germană Bayer Leverkusen, unde a stat şase sezoane şi a jucat 184 de meciuri. Lupescu a mai jucat pentru Dinamo în trei perioade: 1998-2000, 2000-2001 și 2001-2002. A câștigat două campionate și trei Cupe ale României în tricoul alb-roșu.

Bine ai venit, Ionuț Lupescu!”, se arată în anunțul publicat de către CS Dinamo pe Facebook.

Ionuţ Lupescu a candidat la şefia FRF în 2018, însă a fost învins de Răzvan Burleanu.

În cariera de fotbalist, Ionuț Lupescu a stârns peste 150 meciuri în tricoul lui Dinamo, cu care a reușit să câștige două campionate și trei Cupe ale României.

CITESTE SI:

Mario Iorgulescu, condamnat definitiv cu executare

Prima reacție a conducerii lui Dinamo 1948 după revenirea lui Ionuț Lupescu în Ștefan cel Mare

Ionuț Lupescu își dorește o fuziune între CS și FC Dinamo

Un gând despre &8222;Florin Prunea este încântat că Ionuț Lupescu a venit la CS Dinamo&8221;

Lasă un răspuns