Oficial I Bucureștiul intră în cursa pentru o super finală Europeană

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat miercuri, 25 octombrie, că țara noastră ar putea fi din nou gazda unui eveniment fotbalistic de mare însemnătate.

melimeloparis.ro

Asta după ce a organizat în această vară turneul final al CE de tineret, alături de Georgia, ţara noastră îşi doreşte atribuirea unei noi finale de Europa League.

Nicuşor Dan, afirmă că a semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii în vederea organizării finalei UEFA Europa League 2026 sau 2027, calendarul fiind unul strâns, iar termenul pentru depunerea candidaturii ca oraş organizator este 15 noiembrie.

”Am semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii în vederea organizării finalei UEFA Europa League 2026 sau 2027. Calendarul este unul strâns, iar termenul pentru depunerea candidaturii ca oraș organizator este 15 noiembrie. Alte 3 țări candidează pentru organizarea evenimentelor: Germania, Turcia și Scoția.

După deliberările UEFA, orașele care vor găzdui cele două finale vor fi anunțate în mai 2024. Sunt încrezător că la fel ca în cazul celorlalte evenimente sportive găzduite de București, vom reuși să creăm iubitorilor de fotbal o experiență plăcută. Ar fi o onoare pentru Capitală să găzduiască un asemenea eveniment.

Care va îmbunătăți imaginea orașului și va atrage turiști.Primăria Capitalei are în desfășurare un protocol cu Federația Română de Fotbal și UEFA prin care își asumă să îndeplinească aspectele de organizare cu caracter general solicitate de UEFA.

Printre acestea regăsindu-se demararea anumitor investiții pentru a aduce la zi anumite elemente ale Arenei Naționale. Dar și elaborarea planului de mobilitate dedicat evenimentului și încheierea protocoalelor necesare”, a fost anunţul făcut de edil în mediul virtual.

Pe cel mai mare stadion din România, s-a mai jucat o dată cu trofeul pe masă în aceeaşi competiţie.

Se întâmpla în 2012, la mai puţin de un an de la inaugurarea bijuteriei de 55.000 de locuri. Atunci, Atletico Madrid o bătea cu 3-0 pe Athletic Bilbao în finala Europa League. De asemenea pe cel mai mare stadion al ţării au avut loc şi 4 partide din cadrul Euro 2020. Trei au fost în faza grupelor şi una în cea eliminatorie.

CITESTE SI:

Judecătorii Curții de Apel s-au pronunțat în legătură cu cererea de suspendare formulată de Diego Fabbrini

”Buldogii” și-a aflat adversara din semifinala Cupei României

Marius Niculae, dezvăluiri uluitoare despre spiritul de luptă al lui Cătălin Hîldan

Un gând despre &8222;Oficial I Bucureștiul intră în cursa pentru o super finală Europeană&8221;

Lasă un răspuns