Handbal I Analiza președintelui clubului după triumful lui Dinamo în EHF European League

Dinamo este la înălțime în EHF European League și arată că i s-a făcut o mare nedreptate atunci când n-a fost primită în EHF Champions League.

bestkids.ro

”Dulăii” au obţinut marţi, în deplasare, a doua victorie din din grupa G a European League, scor 28-21 (14-9), cu francezii de la Chambery Savoie.

Dinamo n-a avut emoții cu Chambery! Echipa lui Xavi Pascual a fost în permanență în control, a condus și cu șase goluri, iar la pauză scorul a fost 14-9.

A urmat o repriză secundă de excepție, iar la un moment dat tabela a arătat un scor incredibil: 20-10.

Dinamo s-a mai relaxat pe final și s-a impus cu 28-21, într-un meci în care Akimenko a marcat cinci goluri, iar Kasparek și super starul Ali Zein au punctat de câte patru ori.

În prima etapă din EHF European League, ”dulăii” au făcut scor cu o formație bosniacă, HC Izvidac, căreia i-a marcat peste 50 de goluri.

Aceste rezultate vin ca o consecință pozitivă a pregătirilor făcute de dinamoviști, înaintea sezonului, pentru Champions League.

”Sunt echipe puternice în European League, formațiile din Germania sau Franța. Și noi, în același timp, am făcut o echipă omogenă. Noi am făcut calculele ca să fim competitivi în Champions League, dar, fiind într-o competiție inferioară, se resimte acest lucru.

Xavi Pascual a tratat cu maximă seriozitate acest sezon, atât pe plan intern, cât și extern. Am făcut transferuri bune, iar echipa este la un alt nivel. De asemenea, competiția pe posturi a născut o concurență acerbă, iar jucătorii, la cea mai mică greșeală, ați văzut, sunt schimbați. Se văd rezultatele”, a spus Ionuț Popa.

Campioana României la handbal masculin a realizat o campanie de transferuri impresionantă în vară. Vârful îl reprezintă, fără dubii, Luka Cindric (30 de ani). Croatul a fost adus de la Barcelona, una dintre cele mai puternice formații de pe continent.

Oficialul Clubului Sportiv Dinamo, Ionuț Popa a ținut să remarce prestațiile lui Vladimir Cupala (29 de ani), goalkeeper sosit din Ungaria, de la Veszprem.

”Un mare câștig este în poartă. A avut 13-14 intervenții în acest meci. Ca o comparație, sezonul trecut, cu Kiel, portarii noștri au avut două intervenții la poartă. Acum este o diferență mare și vorbim de un singur portar. Și când am câștigat la Kiel, returul, a avut 5-6 intervenții. Atacul își mai permite să mai rateze, dacă defensiva merge bine, le dă altă încredere”, a mai declarat președintele Ionuț Popa.

Pe lângă sârbul venit din Ungaria, în lot se mai află și Saeid Heidaridad, favorit al publicului, aflat în curtea lui Dinamo de ani buni.

Ionuț Popa a ținut să sublinieze că, în ciuda bugetului mic în comparație cu alte formații, ambițiile echipei înseamnă, cel puțin, atingerea unui final four.

”Avem șanse să câștigăm la Berlin și să mergem în cealaltă grupă. Această echipă va ajunge în final four, chiar dacă, ca și buget, suntem undeva pe locul 8 în European League. Vă dați seama, a doua competiție europeană, dar noi nu suntem chiar în primele formații”, a mai spus șeful din Ștefan cel Mare.

Dinamo va juca la Berlin în etapa viitoare din EHF European League

Dinamo urmează să joace în runda următoare pe terenul celui mai dificil adversar: Fuchse Berlin. Fără să forțeze, nemții s-au desprins pe final cu Izvidac, izbutind să bată la 12 goluri: 34-22.

Dacă va câștiga și în Germania, într-un meci care se anunță infernal, Dinamo se va califica practic mai departe, la jumătatea fazei grupelor.

Primele două clasate din cele opt grupe preliminare se vor califica în cele principale, adică patru grupe de câte patru echipe.

Dinamo are 4 puncte, la fel ca Fuchse Berlin, echipă pe care ”dulăii” o vor întâlni în deplasarea din 14 noiembrie. Returul cu formația germană, este programat marți, 21 noiembrie, de la ora 21:45.

Bilete pentru meciul cu Fuchse Berlin

Partida retur cu Fuchse Berlin, este programat marți, 21 noiembrie, de la ora 21:45, în sala Dinamo.

Clubul Sportiv Dinamo în colaborare cu platforma eventim.ro, au pus în vânzare tichetele de acces. Acestea pot fi achiziționate momentan doar online, eventim.ro.

PREȚURI BILETE

Categoria 1: 60 lei;

Categoria 2: 40 lei.

Biletele se vor putea procura și fizic în ziua meciului direct de la Sala Dinamo, începând cu ora 20:00, în limita biletelor rămase.

ATENȚIE: Intrarea galeriei se va face separat, pe la intrarea dinspre bazinul descoperit, pentru a fluidiza accesul. Veniți îmbrăcați doar în ROȘU, ALB sau NEGRU.

CITESTE SI:

Care este adevăratul motiv al plecării lui Vlad Iacob de la Dinamo: ”Am cerut alte lucruri pentru Dinamo”

Vlad Iacob a dezvăluit adevăratul motiv care a dus la ruptura de Andrei Nicolescu

Vlad Iacob dă cărțile pe față. Care au fost cauzele rupturii ”prieteniei” cu Ovidiu Burcă

Un gând despre &8222;Handbal I Analiza președintelui clubului după triumful lui Dinamo în EHF European League&8221;

Lasă un răspuns