FRF, veste uriașă! Fost căpitan al Germaniei și Bayern Munchen, aproape convins să reprezinte România

Echipa națională a României a primit o veste extraordinară, prin faptul că fostul căpitan al naționalei Under 17 a Germaniei a acceptat să evolueze pentru tricolori.

E vorba de Rareş Canea, fostul căpitan al Germaniei U17, legitimat în prezent la Bayern Munchen, multipla campioană a Germaniei și a Europei.

Fotbalul românesc este într-o criză profundă de o bună perioadă de timp și nu puțini sunt specialiști care susțin că salvarea ar putea veni prin intermediul unor fotbaliști crescuți în străinătate. Diaspora românească numără câteva milioane de oameni, iar asta face ca foarte mulți jucători care ar putea reprezenta România să crească la cluburi importante de afară.

Unul dintre ei este Rareș Canea, un fundaș central de 19 ani care a început fotbalul la Munchen 1980, dar apoi s-a mutat la Academia lui Bayern Munchen. Acesta este foarte apreciat și a fost selectat la naționalele de juniori ale Germaniei, ajugând chiar să poarte banderola de căpitan la reprezentatova U17.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a dezvăluit că a avut mai multe discuții cu fotbalistul și aproape l-a convins să reprezinte România în continuare. Canea este născut în Mangalia, deci are dreptul să joace sub tricolor.

“Este vorba de un jucător de la Bayern Munchen care se numeşte Canea, român, a fost căpitanul naţionalei Germaniei la U-17. A avut o accidentare la genunchi şi în timpul recuperării l-am invitat la Federaţie pe el şi pe tatăl lui şi i-am rugat să joace pentru România. Pentru că sunt români din Mangalia.

El fiind la Bayern Munchen, iar să fii căpitanul naţionalei U-17 a Germaniei nu este puţin lucru. Vine după o intervenţie chirurgicală. Rareş Canea îl cheamă. Joacă de mult timp la Bayern Munchen. Nu s-a născut în Germania, este din Mangalia. Am avut nişte discuţii cu el, aşa ne-a spus, că sunt şanse mari să joace pentru noi.

Sunt foarte mulţi jucători interesanţi. I-am găsit şi prin America, prin Canada. Este foarte greu să îi aduci la echipa naţională, pentru că au nevoie de cel puţin o zi de acomodare la fusul orar de aici”, a spus Stoichiță.

Născut pe 12 martie 2009, Rareş Canea este legitimat la a doua echipă a lui Bayern Munchen. El joacă pe postul de fundaş central şi este legitimat la cel mai puternic club din Germania din anul 2014, evoluând la mai multe categorii de vârstă de-a lungul timpului.

Dacă spusele lui Stoichiță se vor adeveri, cazul lui Canea ar putea fi opusul celui al lui Daniel Boloca. Fotbalistul lui Sassuolo a refuzat să vină la naționala României, sperând că va fi chemat la cea a Italiei, el fiind în atenția staff-ului Squadrei Azzura. Boloca are evoluții foarte apreciate la Sassuolo, iar sâmbătă a marcat și primul său gol în Serie A, în remiza cu Bologna, scor 1-1.

CITESTE SI:

Autopropusul, Ionuț Chirilă a rupt tăcerea în urma speculațiilor

Foto I Diagnosticul final primit de Sergiu Hanca, după faultul criminal a lui Dawa

Andrei Cristea a spus lucrurilor pe nume! Care este problema jucătorilor de la Dinamo

Un gând despre &8222;FRF, veste uriașă! Fost căpitan al Germaniei și Bayern Munchen, aproape convins să reprezinte România&8221;

Lasă un răspuns