Autopropusul, Ionuț Chirilă a rupt tăcerea în urma speculațiilor

Ionuț Chirilă (57 ani) s-a autopropus pe banca lui Dinamo, pentru a-l înlocui pe Ovidiu Burcă, tot mai contestat pentru rezultatele din acest sezon.

Tehnicianul ”cox”, ultima dată la Academica Clinceni, Ionuț Chirilă a sugerat că ar face o treabă mult mai bună pe banca tehnică la Dinamo decât Ovidiu Burcă.

În urma declarațiilor facute de Chirilă, acesta a fost apostrofat atât de suporterii dinamoviști, cât și de fostului președinte a lui Dinamo, Constantin Anghelache.

”A devenit antrenor ajutat de Dinamo și sistemul de atunci. A uitat unde a făcut armata?”

”Îl cunosc foarte bine pe Ionuț Chirilă și vă pot spune că ne-am aflat în relații bune. Amândoi mergeam în Istanbul să îl susținem pe Mircea Lucescu, atunci când antrena pe Galatasaray sau pe Beșiktaș, dar între timp Ionuț s-a schimbat foarte mult și a început să vorbească tot felul de lucruri aiurea.

El a început să aibă mania persecuției. A început să creadă că toți oamenii au mereu ceva cu el, iar el din acest motiv el nu preia Dinamo și nu i se propune postul de antrenor principal la această echipă. Dar, știți ce m-a surprins pe mine cel mai tare la Ionuț Chirilă? Faptul că a început să îl comenteze de rău chiar și pe cel de care spunea că i-a fost mentor, Mircea Lucescu.

Eu îl văd la orice oră ca soluție mai bună pentru Dinamo pe Ovidiu Burcă față de Ionuț Chirilă, dar revenind la oferta pe care eu i-am făcut-o vreau să vă spun ceva.

Eu am un principiu al meu ca și fost conducător de fotbal. Pentru mine este foarte important să fi jucat fotbal la un nivel bun ca să ajungi și antrenor. Alții au alte principii și nu gândesc ca mine. Fiecare cu gândirea lui. Ionuț nu îndeplinea acest criteriu, dar cu toate acestea eu l-am dorit la Dinamo și am discutat cu el la mine în birou.

Știți ce ne-a cerut? Să îi aducem vreo 10 jucători. Avea el de adus de pe la unii și alții tot felul de jucători și ne spunea verzi și uscate despre ei.

I-am zis clar că nu putem să îi îndeplinim această dorință, iar discuțiile s-au închis. Noi aveam politica noastră a clubului de la ora respectivă. Însă, Ionuț are face mai bine să o lase mai ușor cu declarațiile astea ale lui tăioase din ultimii ani și cu faptul că nimeni nu l-a dorit vreodată la Dinamo. Însă, oare el a uitat totuși cum s-a făcut antrenor? A uitat unde a făcut armata?

Vă spun eu: la Dinamo. Iar sistemul de la vremea aia l-a ajutat ulterior să se integreze la Dinamo și apoi el a intrat în circuitul sectorului juvenil. Nu îi ia nimeni din meritele pentru acea generație fantastică de tineri pe care el a făcut-o la Dinamo. O știe toată lumea, Petre, Hâldan, Tararache, etc, etc”, a spus Anghelache pentru ProSport.

Ionuț Chirilă, replică pentru Constantin Anghelache

”Această nulitate securisto-comunistă, produs al aparatului represiv al securității înainte de 1989, a ajuns să vorbească despre competențele unui om care a produs jucători de zeci de milioane pentru fotbalul românesc, pentru echipele naționale și cluburi.

Anghelache este părtaș la falimentul financiar și fotbalistic al lui Dinamo. Să nu uităm că acest individ, în calitate de conducător al clubului Dinamo, a semnat un contract demn de Guiness Book, al jucătorului Ionuț Șerban în care se stipula că dacă jucătorul devine liber de contract, Dinamo se obligă să plătească un milion de euro.

Acest individ vorbește de competențele mele profesionale. Acest individ care, când i-am dus la Breaza, la vârsta de 16 ani, pe Mitea și pe Marica, a zis că nu-i legitimează pentru că nu au valoare. Unul a ajuns la Ajax via Barcelona, iar altul la Șahtior și la Stuttgart.

Despre ce vorbim aici? El a mai adus la Dinamo, de-a lungul timpului, niște antrenori care activaseră doar vreo trei luni pe la Divizia C și niște jucători care au falimentat fotbalistic și financiar clubul”, a fost replica lui Ionuț Chirilă pentru Constantin Aghelache, pentru sursa mai sus citată.

Ionuț Chirilă le-a pregătit de-a lungul timpului pe Electromagnetica, CSM Focșani, Jiul Petroșani, UTA Arad, Concordia Chiajna, Poli Iași, ASA Târgu Mureș și Academica Clinceni.

CITESTE SI:

Foto I Diagnosticul final primit de Sergiu Hanca, după faultul criminal a lui Dawa

Andrei Cristea a spus lucrurilor pe nume! Care este problema jucătorilor de la Dinamo

Andrei Nicolescu dă asigurări că echipa va fi întărită în iarnă. Ce sume de bani este dispus să ofere pentru transferuri

Un gând despre &8222;Autopropusul, Ionuț Chirilă a rupt tăcerea în urma speculațiilor&8221;

Lasă un răspuns