Foto I Diagnosticul final primit de Sergiu Hanca, după faultul criminal a lui Dawa

Diagnosticul final primit de Sergiu Hanca (31 de ani), după intrarea criminală a lui Joyskim Dawa din meciul Petrolul – FCSB 2-2 este mai dur decât se preconiza inițial.

evomag.ro

Petrolul Ploiești a egalat-o pe FCSB în ultimele secunde de joc, partida din a 14-a etapă a SuperLigii încheindu-se cu scorul de 2-2. Sergiu Hanca a ieșit accidentat în prima repriza, după un fault al lui Dawa și a plecat în cârje de la stadion din cauza faultului dur a lui Joyskim Dawa (27 de ani).

În minutul 26 al partidei disputate pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, fundașul central camerunez al echipei antrenate și finanțate de Gheorghe Becali, l-a faultat extrem de dur pe fostul mijlocașul dreapta al lui Dinamo, actual fotbalist la Petrolul, iar acesta nu a mai putut ulterior continua partida, fiind apoi surprins în timp ce se deplasa cu ajutorul unor cârje.

În plus, la finalul jocului, Hanca a spus la flash-interviu că resimte dureri extrem de mari în urma acelui contact. Radu Petrescu a decis atunci să îi acorde doar cartonașul galben lui Dawa, iar după meci ”centralul” a fost făcut praf de foștii mari arbitri FIFA Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu.

”E prea umflat și am dureri mari. Eu cred că nu ar trebui să ne rupem picioarele ca să se dicteze lovitură de la 11 metri. Cred că sunt alții care pot să își dea cu părerea. Sper din toată inima să nu fie ceva grav, mă doare prea tare acum. Peste două-trei zile când se dezumflă o să fac un RMN.

Nu ne-am dat bătuți, chiar dacă poate la 0-2 toată lumea era resemnată. Am arătat până în această parte a sezonului că putem face treabă bună împreună.

Am crezut de la început, știu cum ne-am pregătit. Cunosc acest grup și știu că putem face lucruri mari”, a spus Sergiu Hanca, la finalul meciului.

În acest context, este perfect de înțeles că reprezentanții Petrolului sunt extrem de supărați din cauza acelui moment, mai ales că se pare că accidentarea lui Sergiu Hanca este mai gravă decât s-a crezut inițial.

În primă fază, s-a vehiculat că fostul fotbalist din Ștefan cel Mare, printre altele, a suferit o entorsă de gradul 1 sau 2, însă, Claudiu Tudor, președintele Petrolului, a anunțat că în cele din urmă este vorba despre o entorsă de gradul 3 la glezna dreaptă, accidentare care îl va ține pe Hanca departe de teren pentru o lună și jumătate.

Oficialul prahovenilor, s-a declarat revoltat de intrarea foarte dură a lui Joyskim Dawa, întrucât Sergiu Hanca a suferit o accidentare foarte gravă.

(Cât de gravă este accidentarea lui Sergiu?) Este foarte gravă. Va sta cel puțin o lună și jumătate. Este entorsă de gradul trei.

Este foarte gravă și suntem revoltați că nu se poate să nu dai roșu la o asemenea intrare. Și cu intensitate și se vede cum vine (n.r. Joyskim Dawa) chitit și se vede tot.

Vom face RMN-ul în două zile. Sperăm să nu fie ceva și mai rău după ce se dezumflă. E clar că sunt afectate și ligamentele la gleznă”, a anunțat Claudiu Tudor.

Deoarece Dawa nu a fost eliminat, ci doar schimbat în minutul 34 al partidei, președintele Petrolului nu a înțeles cum fotbalistul lui FCSB nu a primit cartonașul roșu, ținând cont că există și sistemul de arbitraj video. De asemenea, Claudiu Tudor s-a legat și de cazul jucătorului său, Valentin Țicu, care a fost suspendat de Comisia de Disciplină a FRF 16 etape și a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei, după ce l-a accidentat pe Dragoș Iancu în Petrolul – Hermannstadt 0-0.

”Lui Țicu i-au dat 16 etape, l-au suspendat. Mai aveam să-l facem să se lase de fotbal și aici nici roșu nu s-a dat.

(Ați apucat să vorbiți după meci cu Radu Petrescu?) Nu, n-am vorbit. De la pauză i-am spus că e roșu clar. Nu se poate. Nici VAR-ul să nu spună.

Noroc că a ridicat tușierul. N-ai cum să nu dai roșu la așa ceva. Este incredibil cum îl ia. L-a prins foarte rău (n.r. pe Sergiu Hanca) și, oricum, este o accidentare destul de gravă”, a mai adăugat președintele Petrolului.

Foto I Sergiu Hanca pleacă în cârje de pe ”Ilie Oană”

CITESTE SI:

Andrei Cristea a spus lucrurilor pe nume! Care este problema jucătorilor de la Dinamo

Andrei Nicolescu dă asigurări că echipa va fi întărită în iarnă. Ce sume de bani este dispus să ofere pentru transferuri

Continuă valul de critici la adresa lui Ovidiu Burcă: ”A schimbat de vreo trei ori așezarea ”haitei”, de nu s-a mai înțeles nimic”

Un gând despre &8222;Foto I Diagnosticul final primit de Sergiu Hanca, după faultul criminal a lui Dawa&8221;

Lasă un răspuns