Cornel Dinu, mesaj emoționant după retragerea lui Mircea Lucescu. Reacția lui Rednic la aflarea retragerii

Mircea Lucescu şi-a dat demisia de la Dinamo Kiev şi, totodată, şi-a anunţat retragerea din fotbal și, totodată, retragerea din activitate.

Formația din capitala Ucrainei a fost învinsă de rivala Șahtior, cu 0-1, pe teren propriu, în etapa a 13-a a campionatului.

A ajuns la 4 partide fără victorie în campionat și se află pe locul 7 în campionat, cu 16p, la 10 de liderul Kryvbas, care are și două meciuri în plus.

Fostul coleg al lui “Il Luce” la Dinamo București, Cornel Dinu, a avut numai cuvinte de laudă la adresa acestuia.

”Mircea Lucescu reprezintă modelul de reușită nu numai din fotbalul nostru, dar și din fotbalul mondial. Provenit dintr-o familie foarte amărâtă, a trecut prin mari greutăți când fost copil, a luptat, a muncit ca să le învingă și asta merită o mare apreciere.

Mircea este un produs al muncii sale, un autodidact desăvârșit, s-a format ca un om citit, unul dintre puținii fotbaliști de valoare care a fost totodată unul dintre cei mai buni studenți ai Academiei de Științe Economice.

Iar ca fotbalist a fost un luptător, un jucător inteligent și foarte muncitor, a reușit să se impună, a creat jucătorul de atac de pe toată suprafața terenului, a jucat mai mult extremă dreapta, l-a băgat Traian Ionescu în locul lui Pârcălab, dar putea juca pe tot frontul de atac, așa cum a jucat și pe vremea lui Angelo Niculescu.

Plecat de la echipa sufletelor noastre, Dinamo, în 1977, a creat o noutate în fotbalul românesc, antrenorul-jucător, la Corvinul Hunedoara. A riscat cu niște jucători foarte tineri și a reușit să facă o echipă care juca fotbal.

Nu are sens să vorbesc de palmaresul său de antrenor, știe toată lumea ce echipe mari a antrenat și ce succese a avut în Turcia și Ucraina. La Șahtar Donețk a cunoscut apogeul, 12 ani de glorie aproape neîntreruptă, a luat titluri, cupe, trofee europene.

Mircea Lucescu a fost mângâiat de har, ambiție, seriozitate și șansă. Este de admirat pentru că a avut o voință extraordinară și o longevitate care sfidează vârsta din buletin.

Vedeți câți antrenori din Europa mai activează la 78 de ani. Eu zic că Mircea Lucescu le-a fost decan până azi”, a spus Cornel Dinu.

Mircea Rednic: ”Clar că-l văd revenind în fotbalul din România”

Un alt fost coleg din Ștefan cel Mare, a lui Lucescu, Mircea Rednic susțină că nu crede în decizia luată de Mircea Lucescu.

“Eu nu cred că Nea Mircea poate să stea departe de fotbal. Sincer spun, el o să se retragă în momentul când o să închidă ochii.

Situația din Ucraina a contribuit la decizia lua de a demisiona, știți cum e acolo. El trăiește prin fotbal, nu are cum să renunțe. O să-l sun să vorbesc și eu cu el.

Da, clar că-l văd revenind în fotbalul din România. Ar putea să vină chiar la UTA, de ce nu? Eu o să-i propun”, a spus Mircea Rednic.

Mircea Lucescu strălucește în topul celor mai mari antrenori din istoria fotbalului

Mircea Lucescu și-a anunțat retragerea din fotbal, dar strălucește în topul celor mai mari antrenori din toată istoria sportului rege. La capitolul trofee adjudecate, Il Luce e pe locul 3. Lucescu a renunțat la cariera de antrenor, dar va rămâne cu un palmares uriaș, de 35 de trofee câștigate. La acest capitol, românul de 78 de ani e depășit doar de alți doi antrenori grei, Sir Alex Ferguson (49) și Pep Guardiola (36).

Lucescu depășește tehnicieni legendari precum Valeri Lobanovski (30), Ottmar Hitzfeld (28), Felipe Scolari (26), Jock Stein (26), Jose Mourinho (25), Carlo Ancelotti (25) sau Giovanni Trapattoni (23).

Lucescu a fost depășit de Guardiola în această vară, când Manchester City a câștigat Supercupa Europei, în fața Sevillei. Ibericul a ajuns la 15 trofee alături de ”cetățeni”

CITESTE SI:

Ricardo Grigore își pune cenușă în cap după remiza din Cupa României

Prima reacție a lui Mircea Lucescu, după ce și-a dat demisia de la Dinamo Kiev: ”Nu suntem atât de sigur”

Reacția lui Ovidiu Burcă, după remiza din Cupa României

Un gând despre &8222;Cornel Dinu, mesaj emoționant după retragerea lui Mircea Lucescu. Reacția lui Rednic la aflarea retragerii&8221;

Lasă un răspuns