Video I Povestea apariției chipului lui Dan Nistor pe autocarul lui Dinamo

În octombrie 2019, în parcarea din cantonamentul de la Săftica, pe autocarul lui Dinamo București, a putut fi observat un desen nou, care reprezenta chipul lui Nistor, stilizat precum cel a lui Cătălin Hîldan.

Cineva de la Dinamo a venit cu ideea de a-i pune chipul lui Nistor pe autocar, pentru că-l considerau un simbol al echipei.

Decizia a surprins atunci, mai ales că de foarte mult timp pe autocar, la loc de cinste, se află și chipul lui Cătălin Hîldan, ”Unicul Căpitan”.

Misterul a fost deslușit de ”Tyson”

La patru ani de la acel moment, Constantin Ologu, alias Tyson, șoferul autocarului dinamovist timp de peste 30 de ani, a deslușit misterul unui gest pe care mulți l-au considerat exagerat.

”Nistor era la echipa națională, toată lumea a sărit atunci și s-a inflamat, i-am lăsat în pace. Era treaba cu retrogradarea, mergea echipa prost, prost de tot. Și am zis: bă, mânca-v-aș gura voastră, mă fraților, suntem Dinamo, n-am mai luat un campionat de am uitat, din 2007, măcar unul, să ies și eu la pensie și să mai iau un campionat, ne paște retrogradarea.

Și am vorbit cu ”Țăranu”, că eu așa-i spuneam lui Nistor… din perioada în care juca la Pandurii și, de câte ori ne prindea, la fiecare meci, ne-a dat gol. Când vedeam că dă interviu, îmi venea să mă dau jos din autocar, să-i dau un pumn în cap.

”Bă, fii atent, Țărane, dacă tu scapi echipa asta de aici, chipul tău o să fie pe autocar”.

A spus că nu crede. Și am început să ne revenim, câteva meciuri, și-l luase la națională și i-am pus chipul pe spatele mașinii. I-am dat telefon la Mogoșoaia, la lot:

”Țărane, gata, ai chipul pe autocar!”. Și mi-a spus că nu o să mai retrogradeze echipa”, a povestit ”Tyson” în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști”Exclusiv Dinamo” de la ProSport.

Video I Cum a ajuns Dan Nistor să fie desenat pe autocarul lui Dinamo

Florin Prunea, pe atunci oficial al clubului a comentat apariția ȚĂRANULUI pe autocarul lui Dinamo: ”Nu mai e! M-am uitat si eu acum când am venit. L-am întrebat pe Tyson și a spus a fost vremea… a bătut puțin mai tare vântul pe aici și i-a luat urechile, după i-a luat și capul”.

Dan Nistor (35 de ani) a fost vândut la Universitatea Craiova pe suma de 270.000 euro.

95 meciuri a bifat Dan Nistor în tricoul lui Dinamo.

CITESTE SI:

Video I Lazar Kukic, încrezător înainte de meciul cu Fuchse: ”Dăm 100% mâine în meci”

Video I ”Dulăii” sunt pregătiți să MUȘTE din Fucshse Berlin! ”Obiectivul nostru este să câștigăm”

S-a stabilit programul etapei a 17-a. Când se joacă joacă Dinamo București – FCSB. Bilete rezonabile pe Arenă!

Lasă un răspuns