Florin Marin, reacționează după analiza lui Cornel Dinu: ”Nu mă pot abține”

Florin Mari a revenit la Dinamo!

melimeloparis.ro

Antrenorul de 70 de ani, va face parte din staff-ul lui Ovidiu Burcă, cu care dinamoviştii speră să treacă peste perioada delicată prin care trece clubul nostru.

Reputatul tehnician va întări staff-ul lui Dinamo București, ocupând funcția de director tehnic. Nu este o mare surpriză, totuși, întrucât Ovidiu Burcă are o relație de decenii cu cel ce i-a fost antrenor și la Universitatea Craiova, și la Dinamo.

Fosta glorie a lui Dinamo, Cornel Dinu (75 de ani), a avut o reacție dură într-un editorial publicat marți, pe 14 noiembrie, prin care ”Procuroru’” scria că Burcă va rămâne în istorie prin afirmația că Florin Marin, recent instalat în mod oficial în funcția de director tehnic la Dinamo, punea în practică acum 20 de ani lucruri despre care vorbește astăzi celebrul Guardiola.

Mesajul l-a deranjat pe Florin Marin, cel care a lucrat la un moment dat cu Cornel Dinu chiar la Dinamo, la începutul sezonului 2002-2003, când ”Flocea” era antrenor, iar Dinu director tehnic. În același sezon, Florin Marin îl ”bătea” pe Cornel Dinu cu 3-0, pe arena din Șoseaua Ștefan cel Mare.

”Nu ar trebui să mă mire, îl știe toată lumea pe Cornel Dinu, care nu face decât să atace și să jignească. Dar nu mă pot abține. Ovidiu (n.r. Burcă) nu m-a comparat pe mine cu Guardiola, nu m-a pus lângă el. A zis doar că multe dintre chestiile legate de pregătire, de viziune, de strategia de joc pe care le-a ascultat la Guardiola le-a auzit și la mine acum 20 de ani. Asta înseamnă că Florin Marin e ca Guardiola? Niciodată!

Lui Cornel Dinu îi transmit să revadă meciul Dinamo – Astra, cred că în 2003, când l-am bătut cu 3-0 în ‘Groapă’. De acolo poate să tragă niște concluzii despre viziune și strategie la o echipă. Deci, acum 20 de ani.

În rest, despre celelalte meciuri ale lui contra mea nu vreau să vorbesc prea multe. De ce? Știe el foarte bine de ce!”, a precizat Florin Marin.

Ce a scris Cornel Dinu în editorial despre Burcă și Florin Marin

”Olteanul din Slatina Ovidiu Burcă s-a zbuciumat ca zaibărul în fiert pe margine. Și rămâne în istorie, nu prin cele 10 etape fără victorie, cu 7 înfrângeri și 3 egaluri, 3 goluri marcate și 17 primite, ci prin declarația că l-a adus director tehnic pe „Flocea” Florin Marin pentru că acum 20 de ani gândea ca… Guardiola! …Acum, ce să mai zic… Când vrea să te piardă Dumnezeu, îți ia mințile…”, a scris Dinu, în analiza etapei a 16-a, în care Dinamo a pierdut cu Universitatea Craiova, scor 0-1.

Ovidiu Burcă despre Florin Marin

”Am o relație bună cu el (n.r. cu Ovidiu Burcă). Am mai fost la antrenamentele lui, suntem prieteni de atâția ani. Normal, ne mai dăm sfaturi. Nu am ce comenta acum vizavi de acest subiect”, a replicat Florin Marin, a afirmat Florin Marin.

Este o dorință mai veche a lui Ovidiu Burca de a lucra împreună cu Florin Marin, omul care l-a fost alături de Ovidiu Burca de foarte mulți ani și pe care Burca îl consideră că fiind ”mentor”. Mutarea nu a putut fi perfectată în urmă cu un an de zile, atunci condițiile economice nu au permis înregimentarea acestuia.

”L-am omis pe Florin Marin, va fi consilierul nostru tehnic, eu sunt nou în meseria asta, e important să ai mentori. La strategie și tactică e foarte bun în România. Va fi prezent la meciuri, vom discuta cu dumnealui, cu toți vom discuta”, declara Burca în luna iulie 2022.

Născut în 1953, Florin Marin a mai activat la Dinamo București, ca antrenor principal, în doua rânduri în anul 2002 și apoi în 2006.

Dinamo, traversează o perioadă foarte slabă. Se află pe locul 15, din 16 echipe, în SuperLigă, iar de 10 meciuri echipa nu a mai reușit să câștige.

CITESTE SI:

Israelienii o califică pe România la EURO 2024! Calculele calificări naționalei antrenate de Edi Iordănescu

Vlad Iacob se așteaptă la un număr dezamăgitor de suporteri la meciul cu FCSB

Ionel Dănciulescu, iritat pe acționarii lui Dinamo: ”Din ce văd eu acum, este clubul lui Burcă și Nicolescu….”

Lasă un răspuns