Foto I Pictură murală uriașă cu David Popovici pe un bloc din Ștefan cel Mare. Prima reacție a sportivului dinamovist

O pictură murală imensă de pe un bloc de pe Şoseaua Ştefan cel Mare, din Bucureşti, îl întruchipează pe multiplul campion la natație David Popovici (19 ani), multiplul campion al României la înot, atât pe plan intern, cât și intenațional.

Astfel, cei care ajung pe Şoseaua Ştefan cel Mare, la numărul 35, îl pot admira pe celebrul înotător şii pot vedea mesajul: “Scrie-ţi povestea prin sport”.

Pictura murală a fost realizată cu zeci de litri de vopsea, cu aproximativ 200 de spray-uri și a durat aproximativ 10 zile. ”Tabloul” are 300 de metri pătrați.

”Locatarii au fost de acord cu ideea noastră, astfel că această imagine cu un mare sportiv pe o arteră extrem de circulată a apărut destul de repede. Este un mural pictat la care s-au folosit zeci de litri de vopsea lavabilă și în jur de 200 de spray-uri, am avut ceva probleme că a plouat, motiv pentru care s-a ajuns să se muncească aproximativ 10 zile.

Noi pictăm așa ceva de mai bine de 5 ani, am ajuns deja la peste 20.000 metri pătrați în acest interval. Vrem să iasă totul bine, folosim materiale de calitate, sperând să schimbăm fața Capitalei”, a spus Liviu Zorilă, președinte al Asociației EDIT, cei care s-au ocupat de întreaga lucrare.

Lucrarea, care se întinde pe suprafața a nouă etaje ale unui bloc situat pe Ștefan cel Mare la nr. 35, face parte din cadrul festivalului Outline Streetart. Acesta este primul festival de artă stradală din București, a cărui primă ediție a fost în 2018. Ediția din acest an este a treia.

Zorilă a mai explicat de ce a fost ales Popovici, dar și care a fost reacția acestuia după ce s-a definitivat lucrarea.

”Popovici este primul mural dedicat unei personalități din cadrul acestui festival. Până acum, nu am mai realizat picturi ale unor oameni. Noi ne ocupăm, în general, cu arta stradală și cu înfrumusețarea și colorarea orașului, dar de data aceasta am vrut să facem și să realizăm un fel de educație prin artă.

L-am ales pe David pentru că este un exemplu pentru tânăra generație, a realizat și continuă să realizeze lucruri foarte frumoase și scrie o poveste prin sport. Avem un plan de a continua aceste desene ale unor personalități.

David nu a ajuns deocamdată aici, dar este foarte încântat de cum a ieșit desenul”, a mai precizat Zorilă.

Înotătorul clubului Sportiv Dinamo, Popovici a participat recent la Campionatele Naționale în bazin scurt de la Otopeni, unde a câștigat mai multe medalii de aur. În proba de 100 de metri liber a oprit cronometrul la 46,76 secunde, ceea ce înseamnă că a înregistrat al patrulea timp din lume, pe acestă distanță, în acest sezon.

“Iubesc România pentru că este o ţară a creativităţii, o ţară a oamenilor liberi care vor să o facă şi mai bună. România creşte prin excelenţă, prin sport, prin artă, inclusiv artă urbană. Bulevardul Ştefan cel Mare nr. 35”, a fost mesajul lui David Popovici.

Foto I Pictură murală cu David Popovici

CITESTE SI:

Florin Marin, reacționează după analiza lui Cornel Dinu: ”Nu mă pot abține”

Israelienii o califică pe România la EURO 2024! Calculele calificări naționalei antrenate de Edi Iordănescu

Vlad Iacob se așteaptă la un număr dezamăgitor de suporteri la meciul cu FCSB

Lasă un răspuns