Dinamo îl vrea pe Jefte Betancor. Detalii pentru obținerea semnăturii lui

Jefte Betancor (30 de ani) s-a despărțit miercuri de CFR Cluj, e liber de contract, dar nu credem că va sta prea mult pe tușă.

Potrivit ProSport, Jefte Betancor a devenit o țintă de îndată ce și-a încheiat socotelile cu CFR Cluj. Numai că transferul nu este deloc ușor de realizat.

Motivul? Pe urmele sale se află și Farul, pentru care a mai evoluat în sezonul 2021-2022, chiar înainte să ajungă în Gruia. Dinamo are, însă, un as în mânecă: directorul sportiv Gabriel Glăvan.

Acesta l-a descoperit pe atacantul spaniol și l-a adus în campionatul românesc, pe vremea când activa la FC Voluntari. Rămâne de văzut dacă va reuși să-l convingă.

Aflat pe poziția a 15-a, cu doar 10 puncte, clubul nostru simte din plin pericolul retrogradării. Singura șansă de salvare o reprezintă întărirea lotului cu jucători experimentați.

”L-am urmărit de când era în Liga a 2-a din Austria, era unul dintre golgheterii campionatului. Am fost surprins când am văzut că e liber de contract, echipa lui, Reid, promovase. Nu înțelegeam exact ce s-a întâmplat. Mă gândeam că poate fi destul de căutat, marcând atâtea goluri. Am făcut rost de numărul lui și i-am scris.

Evident, nu mi-a răspuns. Am rugat impresari, jucători, doar să asculte ce puteam să-i propunem.

Pânâ la urmă, mi-a răspuns. A spus că poate fi interesat, dar nu e sigur. Până la urmă, un impresar l-a sunat pe domnul Andone să ne întrebe dacă îl vrem pe Jefte. Evident, a răspuns că ne interesează și așa am reușit, după o lună și jumătate să-l aducem”, spune Gabi Glăvan, actualul director sportiv Ștefan cel Mare.

Conform sursei mai sus citate, Jefte, care în Gruia avea un contract de aproximativ 15.000 euro, cere acum un salariu de 20.000 euro, peste puterea ofertei dinamoviste, plus o sumă la semnătură.

De unde aceste pretenții care pot părea exagerate plafonul salarial din Superliga? Jucătorul nu ar mai vrea să rămână în România, iar decizia pare forțată – pe lângă latura legată de apropierea de familie- și de o înțelegere pe care acesta a făcut-o cu reprezentanții clubului ardelean. Astfel, dacă Jefte rămâne la un club din Superliga, ar trebui să restituie anumite sume de bani clubului care l-a lăsat liber de contract, în speță CFR Cluj.

Totuși, evoluția din prezent a ibericului nu este pe măsura CV-ului. A marcat doar un gol în 14 etape de Liga 1, la care se mai adaugă 2 assist-uri. O medie de 33 de minute jucate pe meci.

1 milion de euro este cota actuală a lui Betancor conform transfermarkt.

4 goluri în 34 de meciuri a avut Betancor pentru CFR Cluj, în toate competițiile, la care se mai adaugă alte 4 assist-uri.

CITESTE SI:

Foto I Pictură murală uriașă cu David Popovici pe un bloc din Ștefan cel Mare. Prima reacție a sportivului dinamovist

Florin Marin, reacționează după analiza lui Cornel Dinu: ”Nu mă pot abține”

Israelienii o califică pe România la EURO 2024! Calculele calificări naționalei antrenate de Edi Iordănescu

Lasă un răspuns