Ovidiu Burcă a răspuns întrebării apăsătoare ”Rămâi în conducere?”

Ovidiu Burcă (43 de ani) și-a înaintat marți demisia de la Dinamo București, iar miercuri a susținut o conferință de presă.

Tehnicianul care promovat-o pe Dinamo în Superligă după doar un an în Liga 2 nu mai este antrenorul ”câinilor”, ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate. Dinamo e pe locul 15, cu 10 puncte, iar Ovidiu Burcă și conducerea clubului au decis să se despartă.

În cadrul conferinței de presă de adio, Ovidiu Burcă a început abrupt cu persoanele cărora le mulțumește, a vorbit apoi despre cauzele deciziei sale și a continuat cu un mesaj pentru posibilii succesori pe banca lui Dinamo.

„Rămâi în conducere?”, a fost întrebat Ovidiu Burcă în conferința de presă care a avut loc miercuri, după prânz. Răspunsul tehnicianului în vârstă de 43 de ani a venit pe un ton ferm. Burcă a întărit că nu e interesat să rămână în board-ul clubului. „Nu, plec definitiv. Nu a fost niciodată o altă opțiune în afară de a fi antrenorul acestei echipe”, a replicat apăsat fostul antrenor din Ștefan cel Mare.

Burcă a lăsat-o pe Dinamo pe penultimul loc în clasamentul Superligii, cu 10 puncte după 17 etape. Antrenor interimar a fost numit unul dintre secunzii lui Burcă, Sorin Colceag, fost portar important în Liga 1.

Dinamo a avut o evoluții neconcludente, iar șefii ”câinilor” au încropit o listă cu posibili înlocuitori de mai mult timp. Pe listă se află, printre alții, Ionuț Badea, Liviu Ciobotariu și Florin Bratu. Ciobotariu a demisionat miercuri de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Se va implica Ovidiu Burcă în alegerea noului antrenor a lui Dinamo?

”Nu mă puneți să fac analize. Nu știu dacă e momentul să căutăm vinovați. Eu o să-mi fac o analiză foarte clară. Probabil că am făcut anumite greșeli, dar întotdeauna am avut cele mai bune intenții și m-am dedicat total pentru a avea cât mai multă claritate în tot ceea ce fac. Încă nu mi-am făcut o retrospectivă. Am nevoie de puțin timp să-mi dau seama dacă am greșit undeva.

Sunt aici și oricine va veni poate să conteze pe toată deschiderea mea. Îi voi pune la dispoziție toate informațiile pe care le am despre lotul de jucători. Am făcut acest pas gândindu-mă la faptul că noul antrenor care vine are timp să vadă lotul, are o scurtă perioadă de mercato în care să poată îmbunătăți nivelul echipei. Lucrurile ar fi fost în favoarea mea pentru că ne aștepta o serie de meciuri mai accesibilă. Sufletul mi-a spus să mă opresc aici.

Este infinit o situație mai bună pentru antrenorul care va veni ca organizare, structură. Jucătorii sunt la un nivel bun de pregătire, dar din punct de vedere psihologic îi apasă situația asta. (n.r. te vei implica în alegerea noului antrenor?) Nu. Foarte multă lume a vorbit despre poziția pe care o am în club, că eu fac totul, ceea ce nu este adevărat.

Nu vreau să mă implic în nicio discuție în ceea ce privește noul antrenor al echipei pentru că nu acesta este rolul meu. Niciodată nu am avut un rol așa cum afară s-a tot spus. Am refuzat după promovare să devin acționar”, a spus Burcă, în cadrul unei conferințe de presă.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă a pierdut sau nu vestiarul lui Dinamo? Răspunsul a fost dat de Răzvan Zăvăleanu

Ioan Andone a făcut lista cu antrenori pentru Dinamo

Dinamo anunță că se va întări serios: ”Vin jucători care pot face față provocării”

Un gând despre &8222;Ovidiu Burcă a răspuns întrebării apăsătoare ”Rămâi în conducere?”&8221;

Lasă un răspuns