Ioan Andone, i-a făcut analiza lui Kopic: ”A mai trecut prin așa ceva”. Ce spune despre o revenire în Ștefan cel Mare

Dinamo și-a ales antrenorul. Antrenorul de 46 de ani, croatul Zeljko Kopic a preluat-o oficial pe Dinamo și a fost prezentat într-o conferință de presă la care a mai participat și administratorul special Andrei Nicolescu.

Kopic spune că a venit la ”cel mai mare club din România” și că e la curent atât cu tradiția glorioasă a echipei, cât și cu situația din prezent. Antrenorul e conștient că nu are prea mult timp la dispoziție, de aceea va încerca să-și pună amprenta cât mai repede pe echipă.

”Dinamo București e cel mai mare club din România, cu o istorie foarte importantă pentru fani, pentru societate, pentru întreaga țară. Cel mai important pentru mine e să îmi pun amprenta asupra echipei cât mai repede posibil. Precedentul antrenor a fost la echipă în cel mai dificil moment din istorie. Acum e rândul meu să dau totul pentru a îmbunătăți echipa, pentru a aduce echipa la un alt nivel, pentru a implementa strategia pe care o am la Dinamo”, a spus Kopic la conferința de prezentare.

Astfel, s-au liniștit apele la Dinamo, după plecarea lui Ovidiu Burcă. Cu toate acestea, ”câinii” ar putea pregăti o nouă lovitură după aducerea noului tehnician.

Ioan Andone (63 de ani) ar putea fi chemat în club pentru a-i da o mână de ajutor antrenorului croat. ”Fălcosul” a fost deja consultat în negocierile pentru numirea noului tehnician, după cum a dezvăluit chiar fostul mare jucător și antrenor.

Andone a pus capăt carierei de antrenor în 2017, chiar de pe banca lui Dinamo. În anii din urmă a fost manager general la Voluntari, președinte la Voluntari și membru în consiliul de administrație de la Corvinul.

Andone nu le închide ușa noilor acționari și spune că va vedea în viitor, dacă i se va cere ajutorul.

”Am vorbit cu Andrei Nicolescu referitor de antrenori, ce părere am de mai mulți antrenori români. Aveau legătură cu mine, că i-am și antrenat. Era vorba de Ciobi (Liviu Ciobotariu – n.r.), Badea (Ionuț Badea – n.r.) și Florin Bratu. Eu le-am spus opinia mea despre ei”, a mai spus ”Fălcosul”.

”O să vedem în viitor, acum să se termine astea patru etape, care sunt foarte importante. Trebuie liniște la echipă, noul antrenor să cunoască jucătorii, adversarii. Va fi greu, dar am înțeles că e un antrenor bun.

Dar vine într-o situație foarte grea. El a mai trecut și prin Bulgaria și Croația prin așa ceva. Poate reușește și la Dinamo.

Le va fi foarte greu. Bine, se vor înjumătăți punctele. Poți să înlănțuiești trei, patru victorii, imediat se schimbă totul”, a mai spus Ioan Andone.

Kopic va debuta pe banca lui Dinamo la meciul cu Sepsi, programat luni, de la ora 20:00.

Programul lui Dinamo în ultimele meciuri din 2023

Etapa a 18-a

Luni, 4 decembrie

Ora 20:00

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – DINAMO

Cupa României (etapa 3)

6 decembrie

DINAMO – Oțelul

Etapa a 19-a

Luni, 11 decembrie

Ora 20:30

DINAMO – Universitatea Cluj

Etapa a 20-a

Luni, 18 decembrie

Ora 20:00

FC Botoșani – DINAMO

Etapa a 21-a

Vineri, 22 decembrie

Ora 20:30

DINAMO – FC Voluntari

Etapa a 22-a

Sâmbătă, 20 ianuarie

Petrolul Ploiești – DINAMO

Cariera de antrenor a lui Zeljko Kopic

Zeljko Kopic a fost ultima dată antrenor la Botev Plovdiv, de care s-a despărțit în decembrie 2022, după ce fusese numit în august 2022.

Croatul și-a început cariera de antrenor la NK Lucko, unde a stat pe banca tehnică din august 2011 până în mai 2012. Ulterior a preluat-o pe Cibalia din iulie 2012 până în noiembrie 2012, iar în iunie 2014 a semnat cu NK Zagreb, unde a stat un an.

În iunie 2015 și-a început cea mai lungă aventură pe banca tehnică, la Slaven Belupo, unde a stat până în octombrie 2017. La o lună distanță a semnat cu Hajduk Split, pe care a antrenat-o până în septembrie 2018. O lună mai târziu a ajuns în Cipru, la Pafos FC, unde a antrenat un an, iar în aprilie 2020 a preluat academia lui Dinamo Zagreb, unde a stat un an și jumătate.

Kopic a fost numit antrenor la Dinamo Zagreb în decembrie 2021, însă s-a văzut demis în aprilie 2022, după 19 meciuri în care a bifat 13 victorii, două remize și patru înfrângeri.

CITESTE SI:

”Oriunde vom juca, vor fi foarte mulți suporteri români”! Prima reacţie a lui Ionuţ Lupescu, după aflarea aflarea grupei României la EURO 2024

Foto & Video I Zelijko Kopic, primul mesaj transmis fanilor dinamoviști: ”Am venit să înving ….”

Mircea Lucescu surprinde, după ce România și-a aflat adversarele de la EURO 2024. Pe cine vede favorita grupei

Un gând despre &8222;Ioan Andone, i-a făcut analiza lui Kopic: ”A mai trecut prin așa ceva”. Ce spune despre o revenire în Ștefan cel Mare&8221;

Lasă un răspuns