Video I Andrei Nicolescu continuă războiul cu CCA: ”Generează foarte multă frustrare”

Dinamo a emis un comunicat de presă foarte dur, la o zi după meciul cu Sepsi, scor 1-2, din etapa cu numărul 18 a SuperLigii.

Întrucât consideră că a fost prejudiciată de două penalty-uri, formația aflată pe penultimul loc i-a atacat atât pe arbitri, cât și pe președintele CCA Kyros Vassaras, prin vocea lui Andrei Nicolescu.

După discursul pe care l-a avut la finalul partidei cu Sepsi Sfântu Gheorghe, Andrei Nicolescu, a revenit și a vorbit despre problema arbitrajelor din Superliga.

”Astea rămân discuții (n.r. dacă trebuia să primească sau nu Dinamo penalty). Ceea ce e important e că în momente cheie ale jocului Dinamo nu primește ceea ce merită și probabil datorită faptului că nici nu suntem în cel mai bun moment al nostru din punct de vedere al exprimării fotbalistice aceste momente contează foarte mult pentru noi.

Și tocmai de aceea aseară am fost mai supărat, dar realitatea rămâne că în ultimele zece meciuri sau chiar mai mult, Dinamo are parte de faze care toate sunt interpretate în defavoarea ei. Mă gândesc așa acum repede la meciul cu Petrolul. Portarul Petrolului prinde mingea și are o reacție foarte violentă la adresa jucătorului nostru, Gregorio.

Fază similară, anul trecut, între Farul și CFR, se dictează penalty la Arlauskis și Farul câștigă campionatul. E chiar mai evidentă (n.r. faza din meciul lui Dinamo).

Toate astea pe fondul suferinței pe care noi o avem, adică noi trebuie să ne recunoaștem și greșelile noastre și faptul că poate nu am fost atât de bine pregătiți pe cât am crezut pentru acest tur de campionat. Generează foarte multă frustrare toate interpretările astea în defavoarea noastră.

(n.r. aseară spunea că este o conspirație a arbitrilor împotriva lui Dinamo) Da, nu știu dacă am vrut să sune chiar așa, pentru că într-adevăr e foarte greu de crezut că în anul 2023 acestea lucruri ar fi posibile, dar maniera în care se produc una după alta, una după alta, una după alta mi-a creat destul de multă frustrare aseară”, a spus administratorul special al clubului Dinamo, în cadrul emisiunii ProSport Live.

Video I Andrei Nicolescu își continuă manifestul împotriva arbitrajului

Andrei Nicolescu, revoltat la finalul duelului dintre Sepsi OSK – Dinamo București

Meciul dintre Sepsi și Dinamo s-a disputat luni seară, la Sfântu Gheorghe, în cadrul etapei cu numărul 18 din Superliga și s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-1, după golurile marcate de către Marius Ștefănescu în minutele 11, respectiv 30.

La finalul aceste partide, Andrei Nicolescu a avut o reacție fără precedent la adresa arbitrajului:

”Da, mă frustrează foarte tare atitudinea din ultimul timp a domnilor arbitri. Se fac de râs, domnii arbitri își fac de râs meseria. Noi avem problemele și slăbiciunile noastre, recunosc, știm, dar nu se poate să avem două penaltyuri la VAR și să nu se dicteze. E frustrant și e o rușine.

Atât vreau să transmit: domnilor arbitri, stați liniștiți, echipa asta, Dinamo București, pe care dumneavoastră vreți să o retrogradați, are sânge în instalație și nu o să retrogradeze.

Da, e un mesaj foarte dur, dar noi am primit un singur penalty în acest sezon, avem peste 10 faze controversate în care noi suntem loviți de deciziile arbitrilor”, a spus Nicolescu.

Administratorul-special al lui Dinamo, a făcut un apel și a spus că clubul nostru nu dorește decât să fie arbitrată corect.

”Știm, suferim, dar ne dorim să primim ce ni se cuvine. Meseria este a dumneavoastră și trebuie să o respectați. Sunt două penaltyuri clare, cel puțin unul e indubitabil.

E un trend în care noi suntem luați ‘la și alții’. Nu se poate, analizați toate fazele cu aceeași competență. Nu ne puteți trata ‘la și alții’.

Nu mai pot. Am tot încercat să nu vorbesc despre asta, dar e foarte, foarte frustrant”, a mai spus Nicolescu.

Comunicatul integral remis de Andrei Nicolescu împotriva lui Kyros Vassaras

Administratorul special de la Dinamo, Andrei Nicolescu, a semnat comunicatul remis marți prin intermediul rețelelor de socializare ale clubului.

”Către Comisia Centrală a Arbitrilor,

Domnului Kyros Vassaras,

Președinte al CCA

DESTUL!

În data de 09.11.2023, am depus la CCA un memoriu în care semnalam o serie de erori de arbitraj, comise împotriva echipei noastre. Cu acel prilej, v-am supus atenției exemple concrete, însoțite de materiale video, și v-am solicitat să faceți demersurile necesare, în exercitarea funcției pe care o dețineți, pentru ca Dinamo, la fel ca orice altă echipă din fotbalul românesc, să beneficieze de un ARBITRAJ CORECT, COMPETENT SI RESPONSABIL.

Au trecut aproape 30 de zile de la memoriul menționat. Nu am primit niciun răspuns. Erorile împotriva echipei noastre, confirmate de specialiști care nu pot fi bănuiți de subiectivism sau simpatii dinamoviste, au continuat într-un ritm inacceptabil.

Cel mai recent exemplu: în partida desfășurată, în data de 4 decembrie 2023, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi OSK, au existat DOUĂ FAZE, într-un interval de doar 20 de minute, în care fotbaliști ai echipei noastre au fost faultați în careul echipei adverse.

Concret:

• În minutul 21, Branislav Ninaj, jucătorul echipei Sepsi OSK, l-a lovit cu cotul în cap pe jucătorul lui Dinamo, Razvan Patriche;

• în minutul 41, același Branislav Ninaj îl lovește cu umărul în figură pe jucătorul lui Dinamo, Lamine Ghezali.

Ținând seama că, în ambele cazuri, se putea acorda lovitură de pedeapsă, cele două faze menționate făceau obiectul verificării VAR. Așadar, chiar și în situația în care domnului Radu Petrescu, «centralul» partidei, i-ar fi «scăpat» cele două incidente, colegii domniei sale din cabina VAR puteau face necesarele și regulamentarele intervenții.

Cu toate acestea, cele două momente au fost ignorate! Partida s-a terminat cu scorul de 2-1 în favoarea echipei SEPSI OSK. Așadar, în opinia noastră – susținută, repet, de imagini video și de analize de specialitate, realizate de arbitri – ne confruntăm cu un caz evident de viciere de rezultat. Din păcate, doar unul dintr-o serie absolut inacceptabilă de cazuri similare.

Domnule Vassaras, onorată Comisie Centrală, stimați arbitri români, DESTUL!

În momentul în care am preluat conducerea acestei echipe, am decis să nu comentăm arbitrajele. Luni de zile, etapă de etapă, observam erorile de arbitraj, dar am preferat să ne referim doar la neajunsurile echipei noastre. Am ales să comunicăm despre ce am greșit noi și despre ce ar trebui să facem mai bine. Așa am crezut, și credem în continuare, că este decent, civilizat, profesionist.

Însă «tăcerea» noastră pare să fi fost considerată slăbiciune.

Cunoaștem bine «obiceiul pământului»: nu merge echipa, găsiți vinovați în altă parte. Noi am refuzat acest obicei. Însă, într-o lume obișnuită cu impostori, cu strigăte, cu plânsete, cu vechi complicități, cu ieșiri agresive în public, urmate de împăcări obscure în privat, abordarea noastră s-a dovedit, iată, inadecvată. «Dacă nu jignești, nu exiști!», acesta pare să fie motto-ul universului în care «ăștia noi de la Dinamo» pot fi ignorați la infinit.

Greșit, stimați domni!

Dinamo nu poate fi ignorată. Înțelegem că mai sunt unii, încă tineri și nederanjați de studiul istoriei fotbalului românesc (nederanjați, de altfel, de niciun alt studiu), care cred că Dinamo este o echipă mică. Lipsa totală de informație și de înțelegere este păcatul lor, nu al nostru.

Dinamo a fost, este și va rămâne un reper incontestabil al fotbalului românesc. Al sportului românesc. Al României. Dinamo este un simbol identitar al Capitalei și al societății românești. Cine nu înțelege această axiomă, confundă ziua cu noaptea și adevărul cu minciuna.

În ultimii ani, Dinamo a traversat cea mai grea perioada din istorie, nu din vina actualei echipei de conducere. În prezent, suntem foarte aproape să ieșim din insolvență. Toate salariile sunt plătite la zi. Construim un lot, o echipa administrativă, facem, firesc, necesarele ajustări. Mai și greșim. Învățăm din greșeli. Reconstrucția adevărată durează. Este grea! Cu momente de cumpănă!

Încă jucăm slab. Înscriem revoltător de rar. Vom juca mai bine. Vom înscrie mai des. Inclusiv din penalty, atunci când vom primi regulamentar acest drept. Nu cerem ajutorul nimănui. Doar să fim lăsați să ne apărăm șansele, să ne câștigăm meciurile cu propriile forțe și cu un ARBITRAJ CORECT.

La meciul de ieri, la faza din minutul 21, am auzit un comentariu TV de un subiectivism monumental: «Patriche a intrat cu capul în antebrațul lui Ninaj!». Așa se descrie, mai nou, o lovitură cu cotul?! Sunt arbitrii din camera VAR influențați de comentariile live?! Exclus, teoretic. Dar, practic?

Domnule Vassaras, onorată Comisie Centrală, stimați arbitri români, va asigurăm că ne vom apăra drepturile riguros, transparent și vehement. La fiecare meci și la fiecare fază!

Noi, «ăștia noi de la Dinamo», care, se pare, nu suntem conectați la rețelele de influență, avem alte mijloace: suntem conectați la decență, la lege, la regulamente, la bun simț. Și le vom folosi pe toate. Nu vom fi victimele de serviciu ale incompetenței sau ale jocurilor de culise.

Domnule Vassaras, onorată Comisie Centrală, stimați arbitri români, ARBITRATI-NE CORECT!

Domnule Vassaras, ce credeți că se întâmplă în lumea civilizată, europeană, normală la cap, când un Președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor primește un memoriu de la o echipă?
Probabil nu aveți idee.

Vă ajutăm noi: RĂSPUNDE!

Cu stimă și cu încredere că, în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat până acum, DINAMO VA FI ARBITRATĂ CORECT.

Dinamo 1948 S.A,
Administrator Special,
Andrei Nicolescu”
, se arată în comunicatul remis pe pagina de Facebook a clubului Dinamo.

Programul lui Dinamo în ultimele meciuri din 2023

Cupa României (etapa 3)

7 decembrie

DINAMO – Oțelul

Etapa a 19-a

Luni, 11 decembrie

Ora 20:30

DINAMO – Universitatea Cluj

Etapa a 20-a

Luni, 18 decembrie

Ora 20:00

FC Botoșani – DINAMO

Etapa a 21-a

Vineri, 22 decembrie

Ora 20:30

DINAMO – FC Voluntari

Etapa a 22-a

Sâmbătă, 20 ianuarie

Petrolul Ploiești – DINAMO

CITESTE SI:

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo București – Oțelul Galați din Cupa României

Florin Prunea îl atacat dur pe arbitrul din camera VAR de la Sepsi OSK – Dinamo

Ovidiu Burcă rămâne la Dinamo: ”Am ajuns la o soluție”

Un gând despre &8222;Video I Andrei Nicolescu continuă războiul cu CCA: ”Generează foarte multă frustrare”&8221;

Lasă un răspuns