Bombă în handbalul românesc!

Bombă în handbalul masculin românesc, la mai puțin de două săptămâni distanță de la eliminarea ”tricolorilor” de la Campionatul European găzduit de Germania.

După mai multe probleme care au dus la tăierea finanțării Federației Române de Handbal, forul condus de Constantin Din a fost lovit de două plecări surprinzătoare.

Prima a fost cea a lui Viorel Mazilu, secretarul general, iar acum selecționerul Xavi Pascual.

Selecționerul Xavi Pascual, care este și antrenorul echipei de handbal masculin Dinamo București, și-a dat demisia de la naționala României, potrivit fanatik.ro.

Spaniolul, care se află și pe banca tehnică a echipei Dinamo București, i-ar fi înaintat deja demisia semnată președintelui Federației Române de Handbal, Constantin Din. Potrivit sursei citate, părțile sunt înțelese și Pascual și-a încheiat deja al doilea mandat pe banca naționalei României, după cel din intervalul 2016 – 2018.

Xavi Pascual fusese din nou numit în calitate de selecționer în 2021, însă eșecul dureros de la Campionatul European din Germania se pare că i-a afectat situația. România a terminat turneul final cu înfrângeri pe linie și pe locul 22 din 24.

Contactat pentru a oferi o reacție, imediat după apariția veștii că și-a dat demisia, Xavi Pascual a refuzat să ofere detalii și a spus doar că va avea o întâlnire cu președintele Constantin Din în cursul săptămânii următoare:

”Am o întâlnire cu președintele săptămâna viitoare. Momentan nu mai este nimic de declarat”, a spus Pascual, potrivit sursei menționate mai sus.

• Sub comanda ibericului, România a obținut prima calificare la Campionatul European de handbal masculin după 28 de ani. ”Tricolorii” nu au obținut niciun punct la turneul final.

• Înainte de a ajunge în România, la Dinamo, Pascual a fost antrenorul Barcelonei, acolo unde a câștigat nu mai puțin de 11 titluri în 12 ani, la care se mai adaugă zece Copa del Rey și trei EHF Champions League, ultima câștigată în 2021.

Xavi Pascual rămâne antrenorul lui Dinamo

Xavi Pascual a plecat de la naționala României, dar va rămâne antrenorul lui Dinamo, echipă pe care a preluat-o în vara anului 2021. Șase luni mai târziu a devenit și selecționer, ocupându-se în paralel de cele două formații. Spaniolul care a scris istorie cu FC Barcelona a avut două mandate pe banca naționalei (2016-2018, 2022-2024).

CITESTE SI:

Fuziunea CS – FC Dinamo, marea dorința a unei legene dinamoviste: ”E dorința fiecărui dinamovist”

Veste bună pentru Zeljko Kopic chiar în ziua meciului cu Rapid. 2 new entries în ”haită”

Avancronică I Dinamo București – Rapid București

Un gând despre &8222;Bombă în handbalul românesc!&8221;

Lasă un răspuns