Volei I Oficial. Dinamo are un nou antrenor

Miercuri, 6 martie, reputatul tehnician Stelian Moculescu s-a despărțit de Dinamo București.

Bogdan Kotnik (45 de ani), este noul antrenor al echipei Dinamo de volei masculin, a anunțat clubul din Ștefan cel Mare.

El îl înlocuiește astfel pe Stelian Moculescu (73 de ani), instalat antrenor de Dinamo Bucureşti în 18 mai 2023, după o carieră impresionantă în Bundesliga, unde a cucerit 20 de titluri naţionale şi Liga Campionilor.

”Bogdan Kotnik (45 de ani) este începând de astăzi noul antrenor principal al echipei masculine de volei Dinamo. Numirea acestuia survine după ce Stelian Moculescu și managementul echipei au convenit, de comun acord, încetarea colaborării.

Antrenor cu experiență, doctor în psihologie sportivă, Bogdan Kotnik are misiunea de a aduce un refresh la echipă. Acesta cunoaște foarte bine campionatul românesc și va colabora cu antrenorul secund Bogdan Tănase pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea finalului de sezon.

Dinamo mai are două meciuri de disputat din sezonul regular (deplasare la Brașov și acasă cu Timișoara), după care va intra în duelurile decisive din play-off.

Îi mulțumim lui Stelian Moculescu și îl asigurăm că va avea întotdeauna respectul și aprecierea noastră”, se arată în comunicatul emis de clubul nostru.

Stelian Moculescu (73 de ani) a fost anunţat la Dinamo Bucureşti în 18 mai 2023, după o carieră impresionantă în Bundesliga, unde a cucerit 20 de titluri naţionale şi Liga Campionilor.

Noul antrenor din Ștefan cel Mare, Darko Zakoc, a activat cu succes în România la Volei Alba Blaj (cinci titluri naţionale, trei Cupe ale României şi finala Ligii Campionilor în 2018), respectiv la Tomis Constanţa (două titluri). În ţara natală, Zakoc a adunat 13 titluri naţionale şi 11 Cupe.

Darko Zakoc a început acest sezon la PAOK Salonic.

Stelian Moculescu are 20 de titluri și 21 de Cupe ale Germaniei, plus Liga Campionilor

Născut pe 6 mai 1950 la Brașov, Stelian Moculescu a scris istorie în voleiul românesc, participând cu naționala la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen.

De asemenea, în voleiul german este numit „The Coach”. A câștigat titlul de 20 de ori, cu echipele Friedrichshafen și BR Volleys, plus alte 21 de Cupe ale Germaniei.

În palmares mai are trei titluri în Austriei și două cupe ale acestei țări. Cea mai mare reușită a venit în sezonul 2006/2007, când a câștigat Liga Campionilor cu Friedrichshafen. În plus, a ajuns în finala aceleiași competiții în 1995/1996 și 1999/2000.

Pe lângă echipele de club, a pregătit naționalele Germaniei (1999/2008), României (2008-2012) și Austriei (2017/2018).

În acest sezon, însă, rezultatele au fost modeste. Ocupantă a locului 4 la finalul stagiunii trecute, echipa Dinamo, cu Stelian Moculescu pe bancă, se află pe aceeași poziție, la 7p de Rapid, care mai are de jucat restanța de pe teren propriu cu CS UV Timișoara.

În ultimele două etape din retur, formația alb-roșie joacă pe terenul liderului Corona Brașov și acasă cu CS UV Timișoara.

De asemenea, Dinamo a fost învinsă în semifinalele Cupei României de Steaua cu 1–3 (–32, 25, –20, –17).

Deranjul a fost cu atât mai mare, cu cât echipa roș-albastră a câștigat ambele meciuri din campionat, cu 3-2 (-17, -22, 22, 22, 10) în deplasare și tot cu 3–2 (–20, 17, 24, –22, 8) acasă.

CITESTE SI:

Mircea Rednic îi atenționează pe arădeni înaintea meciului cu Dinamo

Nici la Barcelona nu a văzut așa ceva. Edgar Ie a rămas ”mască”, după ce a ajuns la Dinamo: ”A fost pentru prima dată în viața mea când am văzut”

Vestea momentului în Ștefan cel Mare: ”Dinamo are nevoie de susținere. Ne-am orientat și în zona de afară”

Un gând despre &8222;Volei I Oficial. Dinamo are un nou antrenor&8221;

Lasă un răspuns