Mircea Rednic îi atenționează pe arădeni înaintea meciului cu Dinamo

Dinamo București, trece printr-o perioadă excelentă din punct de vedere sportiv, în ultimele partide disputate arătând un fotbal calitativ.

Chiar dacă Dinamo București se află în acest moment în subsolul clasamentului, pe poziția a 15-a. Elevii lui Zeljko Kopic au acumulat până în prezent 26 de puncte după 29 de etape desfășurate în Superliga. Șapte victorii, cinci remize și 17 eșecuri au consemnat, pe deasupra, dinamoviștii.

Înaintea confruntării directe de mâine seară, Mircea Rednic a prefaţat meciul cu Dinamo de pe ”Arcul de Triumf”.

Înaintea duelului cu fosta sa echipă, Mircea Rednic a avut cuvinte de laudă pentru formația antrenată de Zeljko Kopic, care a obținut zece puncte în acest an, de la reluarea campionatului, după pauza intracompetițională.

”Dinamo, în ultima perioadă, joacă, nu a înscris la toate ocaziile pe care le-a avut. Ei joacă, nu trebuie să le dăm spații. M-a deranjat cum s-a interpretat, la modul cum au jucat cu Burcă. Ne-au creat și nouă multe probleme (n.r. – la victoria din tur, 2-1 pentru UTA, meci jucat la Oradea). Sunt trei puncte în joc pentru care ne vom bate”, a spus ”Puriul”.

Rednic a vorbit și despre problemele de lot din cadrul echipei pe care o antrenează.

”Nu riscăm cu Diogo (n.r. Rodrigues), nu riscăm cu Tudorie, dar nu sunt accidentări grave. La Andrei David și Stahl lucrurile merg spre bine. Benga nu s-a antrenat ieri, iar dacă nu face jumătate din antrenamentul următor nu ne vom baza pe el.

Am soluții, nici Trif nu a jucat rău (n.r. – fundaș stânga, în locul lui Rodrigues). Am ajuns aici cu multe sacrificii din partea tururor”, a mai declarat Mircea Rednic.

Meciul dintre Dinamo și UTA va avea o miză specială pentru ambele echipe. Dinamo va încheia sezonul regulat în subsolul clasamentului, dar o victorie i-ar putea permite să înceapă play-out-ul pe locul 14, poziție care asigură participarea la baraj.

În timp ce, arădenii au nevoie de o victorie, dar și de o serie de rezultate favorabile în celelalte partide, pentru a spera la o clasare în primele șase.

”Îmi pare rău că trebuie să stăm și la mâna altor rezultate. Mă bucur că am acumulat 40 de puncte până acum. Mulți nu se gândeau, poate nici eu. Am pierdut multe puncte la începutul campionatului.

Acum avem șansa noastră, jucătorii sunt montați pentru acest meci. Este un meci pe care orice jucător dorește să îl joace”, a conchis Rednic despre meciul Dinamo București.

Mircea Rednic nu s-a putut abține și a revenit și asupra momentului demiterii sale de pe banca tehnică din Ștefan cel Mare, în iarna anului 2021 și spune că s-a simțit trădat. La prima vedere, decizia de atunci a părut una luată de Iuliu Mureșan, fostul administrator special al lui Dinamo, dar Rednic susține că și Peluza Cătălin Hâldan e responsabilă pentru ”decapitarea” sa.

Făcând o comparație cu UTA, Mircea Rednic apreciază răbdarea pe care au avut-o arădenii cu el, în timp ce la Dinamo susține că au fost tot felul interese la mijloc. Fără să-i dea numele, fostul internațional a dat de înțeles că Elias Bucurică i-a dorit plecarea din ”haită”.

”Îmi doresc să câştig, dar nu e ambiţia mea personală. M-a deranjat că plecarea mea de la Dinamo a fost cu acordul celor de la PCH. Mi-am pus întrebarea ce interese au, dar au retrogradat. Nu au avut răbdare, cei de la UTA au avut. Aici (n.r. – la Arad) am reuşit să fac o echipă, acolo nu am reuşit.

Am fost interesat şi de acţiuni la Dinamo în acea perioadă. M-am simţit trădat. Nu ştiu dacă a mai împrumutat cineva atunci echipa cu 500.000 de dolari. Şi tot eu am fost considerat «căpuşar»”, a mai afirmat Rednic, în conferința de presă premergătoare partidei de mâine seară.

În decembrie 2021, Rednic a fost îndepărtat, iar în locul său a fost numit Flavius Stoican. Nici acesta nu a reuşit să readucă echipa pe linia de plutire, iar într-un final Dinamo a retrogradat cu Dusan Uhrin Jr. pe bancă.

Mircea Rednic s-a aflat pe banca lui Dinamo în 2007, în sezonul în care ”câinii” au câştigat ultimul titlu.

Partida dintre Dinamo şi UTA este programată vineri, pe 8 martie, de la 20:00.

Sold-out la Dinamo București – UTA Arad!

Miercuri, toate biletele disponibile pentru această partidă au fost epuizate, potrivit site-ului care comercializează tichete și abonamente pentru meciurile lui Dinamo de pe teren propriu.

”Câinii” se află în acest moment în subsolul clasamentului, pe poziția a 15-a. Elevii lui Zeljko Kopic au acumulat până în prezent 26 de puncte după 29 de etape desfășurate în Superliga. Șapte victorii, cinci remize și 17 eșecuri au consemnat, pe deasupra, dinamoviștii.

CITESTE SI:

Nici la Barcelona nu a văzut așa ceva. Edgar Ie a rămas ”mască”, după ce a ajuns la Dinamo: ”A fost pentru prima dată în viața mea când am văzut”

Vestea momentului în Ștefan cel Mare: ”Dinamo are nevoie de susținere. Ne-am orientat și în zona de afară”

Interes MAJOR la Dinamo – UTA Arad

Un gând despre &8222;Mircea Rednic îi atenționează pe arădeni înaintea meciului cu Dinamo&8221;

Lasă un răspuns