ANUNȚ IMPORTANT, referitoare la construcția stadionului DINAMO: ”Nu vor fi probleme ca termenul”

Dinamo va avea stadion nou și odată cu demararea construcției toată lumea speră că lucrurile vor evolua în sens pozitiv pentru ”câinii” din Superligă.

Joi, 21 martie, s-a făcut și ultimul pas rămas pentru demararea lucrărilor de construire a noului stadion Dinamo.

Astfel, noul stadion din Ștefan cel Mare ar urma să aibă nu mai puțin de 25.000 de locuri și va costa în jur de 170 de milioane de euro.

Președintele Clubului Sportiv Dinamo București, Ionuț Popa au vorbit, despre noul complex sportiv. Arena va avea 66.716 mp și 25 de luni ca durată de construcție.

Procesul de demolare urmează să înceapă în acest an și se va lucra în paralel. ”Nu va fi o demolare totală, începem să construim și să demolăm în altă parte”, a explicat Ionuț Popa.

”Câinii” ar fi trebuit să aibă o arenă nouă încă de la EURO 2020, dar nu s-a putut demara nicio lucrare din cauza unor litigii cu firma ce aparține fostului acționar al roș-albilor, Nicolae Badea.

”A fost o muncă titanică, grea. Am format un grup de lucru, s-au strâns două încăperi de acte. Le mulțumesc celor din conducerea clubului că nu au renunțat niciodată. Acesta a fost obiectivul mandatului meu. Nu m-am lăsat intimidat, de nimeni, nu am de ce. Când ești corect, vrei să-și îndeplinești un target, anumiți oameni nu trebuie să te blocheze. Alții înaintea mea au fost intimidați. Și nu au vrut să-și asume.

La noi e ușor să ai dosar penal. Nu am renunțat, am crezut în proiecte, în oameni. Poziția geografică a clubului este una destul de bună. Pe vremea lui Ionuț Negoiță existau broșuri cu macheta stadionului. Acum suntem într-un moment bun, trebuie să privim în față. Nu am reușit ceva ieșit din comun, am făcut ceva normal. Fiecare metru pătrat din Dinamo avea o istorie controversată.

Am reușit să închidem toate probleme. Conform auditului Curții de Conturi Dinamo este un club curat, fără probleme majore. Misiunea de astăzi înainte este un frumoasă, a trebuit să reparăm mult.

Acest complex va fi ceva nemaivăzut. Avem hotel, restaurant, muzeu, cabinete de recuperare, zona de biruri pentru antrenori, spații pentru fiecare echipă, camere pentru echipament pentru fiecare echipă în parte. Avem Arena Națională pentru o capacitate mai mare. Îmi doresc ca arena Dinamo să fie full, cred că 25.000 sunt locuri suficiente.

Acum urmează faza de licitație, demolare, proiectare. După ce CNI va semna contractul. Se va semna în august, anul acesta sigur va începe demolarea. Nu va fi o demolare totală, începem să construim și să demolăm în altă parte. Se începe pe o parte, se va construi pe alta.

Pentru a câștiga timp. Nu voi lipsi la tăierea panglicii. Asta e sigur. Dacă banii vor fi alocați de Guvern, iar constructul va fi plătit etapizat, nu vor fi probleme ca termenul să fie respectat”, a spus președintele CS Dinamo, în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști, ”Exclusiv Dinamo”, de la ProSport.

Decizia luată de guvernul României

În cursul zilei de joi, 21 martie, printr-o Hotărâre de Guvern, Executivul României a aprobat ”indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții `Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, București`”.

Cu alte cuvinte, s-a făcut și ultimul pas rămas pentru demararea lucrărilor de construire a noului stadion Dinamo, așteptat cu emoții și speranță de toți suporterii ”câinilor”.

”In temeiul prevederilor art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ..Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, Bucureşti”, realizat prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” – S.A., prevăzuți în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. Finanţarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației şi prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, alocat pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Art. 3. Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, prin Compania Națională de Investiții ..C.N.I.” – S.A. răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri”, se arată în comunicatul oficial.

Video I Așa va arăta stadionul Dinamo

Dotările noului stadion Dinamo:

• Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;

• Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile
led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;

• Suprafață de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalație de încălzire și degivrare;

• Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;

• Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoțitorii acestora;

• Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;

• Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & băuturi răcoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;

• Restaurant (pub);

• Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;

• Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;

• Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;

• Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);

• Sala ospitalitate VIP;

• Spaţii vânzare bilete;

• Spaţii tehnico-administrative;

• Cabinet medical de prim ajutor;

• Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;

• Camera VAR;

• Infrastructură modernă de comunicații;

• Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);

• Spații depozitare utilaje întreținere teren;

• Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 mașini);

Săli de antrenament pentru mai multe discipline sportive din cadrul clubului CS Dinamo

10 Săli integrate în infrastructura tribunelor, pentru secțiile sportive ale CS Dinamo, fiecare sală urmând să fie dotată cu vestiare, grupuri sanitare și birouri antrenori, astfel:

• Sală antrenament pentru handbal și baschet;

• Sală antrenament pentru volei și tenis;

• Sală antrenament cu dotări pentru judo, jujitsu, karate, taekwondo;

• Sală antrenament cu dotări pentru lupte şi sambo;

• Sală antrenament pentru box;

• Sală antrenament cu dotări pentru haltere;

• Sală antrenament cu dotări pentru scrimă;

• Sală antrenament cu dotări pentru canotaj, kaiac-canoe și ciclism;

• Sală antrenament atletism cu pistă și dotări pentru săritura în lungime şi săritura în înălţime;

• Sală de fitness si pregătire fizică;

Centru de recuperare cu bazin de recuperare, saună-criosaună, cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, cabinet masaj şi cabinet medical dedicat.

Complexul sportiv va avea sistem de afișaj electronic LED pe suprafața exterioară pentru spoturi publicitare, sistem performant de iluminare, urmând sa beneficieze de un sistem de sonorizare de ultima generație ce va rezulta într-o acustică excepțională.

CITESTE SI:

Jandarmeria României, reacționează în urma ”reușitei” de a bloca accesul pe stadioane a suporterilor dinamoviști și a celor din Arad

Florin Prunea, reacționează după decizia Comisiei de Disciplină: ”De urgență se impune o întâlnire la federație”

Costel Orac: ”Sunt convins că dacă nu ar fi această decizie…”

Un gând despre &8222;ANUNȚ IMPORTANT, referitoare la construcția stadionului DINAMO: ”Nu vor fi probleme ca termenul”&8221;

Lasă un răspuns