Mircea Lucescu, șocat de decizia luată de FRF în urma duelului cu UTA: ”Eu am fost la meciul acela”

Dinamo și UTA Arad au fost sancționate extrem de dur de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, pentru incidentele de la meciul direct, câștigat de ”câini” cu 1-0.

În ultima etapă din sezonul regular al Superligii, Dinamo a primit vizita UTA-ei, pe stadionul ”Arcul de Triumf”. Însă, înainte de fluierul de start, atât în jurul, cât și în interiorul arenei din București, s-au derulat adevărate scene de ”război”, suporterii lui Dinamo împărțindu-și pumni și picioare cu cei de la UTA & Steaua.

Comisia de Disciplină a decis ca Dinamo și UTA să dispute patru partide fără spectatori pe teren propriu. Totodată, le-a amendat cu 100.000 de lei pe fiecare.

Meciurile pe care Dinamo trebuie să le joace pe teren propriu în play-out:

• DINAMO – Petrolul

• DINAMO – Poli Iasi

• DINAMO – Voluntari

• DINAMO – UTA

Mircea Lucescu, șocat de decizia luată de FRF

Mircea Lucescu (78 de ani) a reacționat după ce Dinamo a primit o sancțiune dură din partea Comisiei de Disciplină.

”Il Luce” a fost în tribune la partida cu UTA în urma căreia au fost dictate sancțiunile cu pricina. Iar mirarea a fost imensă pentru fostul jucător și tehnician al „câinilor” care este convins că echipa va fi afectată de această situație.

”Incredibil! Asta le mai lipsea! Este oficial?! Nu știu dacă era cazul să fie dată Dinamo drept exemplu, mai ales în situația asta! Eu am fost la meciul acela și nu mi s-a părut că a fost mai rău decât la altele din România unde am fost.

De ce?! Ar trebui ca organele de ordine, abilitate, să scaneze, să observe elementele recalcitrante și să treacă la acțiune doar împotriva acelora care ar putea strica atmosfera de pe stadion

De ce să fie privată echipa pentru ceea ce fac câțiva? Sau marea masă a suporterilor? În plus, repet, nu mi s-a părut ca a fost ceva negativ, că s-a întâmplat altceva la acel meci comparativ cu altele din România.

Va fi un dezavantaj pentru Dinamo, e clar. Îmi pare rău să aud de acest lucru”, a declarat Mircea Lucescu.

O nouă amendă pentru Dinamo, după primul meci din play-out

Sancţiunile nu se opresc aici pentru dinamovişti. Aceştia au primit o altă penalitate sportivă de 33.750 de lei, în urma incidentelor de la partida disputată la Sibiu, în prima etapă a play-out-ului, în faţa celor de la FC Hermannstadt.

FC Hermannstadt s-a impus cu scorul de 3-0 pe teren propriu, în faţa formaţiei antrenate de Zeljko Kopic. Suporterii dinamovişti nu au gustat jocul slab prestat de favoriţi, iar după un nou incident a venit şi o nouă amendă pentru clubul Dinamo.

”AFC Hermannstadt vs. Dinamo – Incidente – În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul SC Dinamo 1948 cu penalitatea sportivă de 33.750 lei”, anunţă lpf.ro.

După reluare campionatului, în etapa a 2-a din play-out, Dinamo va primi vizita celor de la Petrolul.

Programul lui Dinamo în play-out-ul din Superligă:

Etapa 2

1 aprilie

Ora 20:30

DINAMO – Petrolul

Etapa 3

8 aprilie

Ora 20:30

Oțelul – DINAMO

Etapa 4

13 aprilie

DINAMO – Poli Iași

Etapa 5

20 aprilie

FCU Craiova – DINAMO

Etapa 6

24 aprilie

FC Botoșani – DINAMO

Etapa 7

27 aprilie

DINAMO – FC Voluntari

Etapa 8

4 mai

U Cluj – DINAMO

Etapa 9

11 mai

DINAMO – UTA Arad

CITESTE SI:

ANUNȚ IMPORTANT, referitoare la construcția stadionului DINAMO: ”Nu vor fi probleme ca termenul”

Jandarmeria României, reacționează în urma ”reușitei” de a bloca accesul pe stadioane a suporterilor dinamoviști și a celor din Arad

Florin Prunea, reacționează după decizia Comisiei de Disciplină: ”De urgență se impune o întâlnire la federație”

Un gând despre &8222;Mircea Lucescu, șocat de decizia luată de FRF în urma duelului cu UTA: ”Eu am fost la meciul acela”&8221;

Lasă un răspuns