Ionuț Lupescu, a dezvăluit implicare sa în construcția noului stadion: ”Am decis să mă ocup de trei lucruri”

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei arene multifuncționale al cărei beneficiar va fi Clubul Sportiv Dinamo București.

Cert e că stadionul va avea 25.059 de locuri. ”Câinii” ar fi trebuit să aibă o arenă nouă încă de la EURO 2020, dar nu s-a putut demara nicio lucrare din cauza unor litigii cu firma ce aparține fostului acționar, Nicolae Badea.

Procesul de demolare urmează să înceapă în acest an și se va lucra în paralel.

Ionuț Lupescu, președinte onorific al Clubului Sportiv Dinamo, a dezvăluit care sunt scopurile ale în cadrul clubului din Ștefan cel Mare. Totodată, fostul mijlocaș dinamovist, a anunțat și că în obiectivul său, este și amenajarea unui teren de fotbal în locul actualului velodrom.

”Atunci când am fost numit președinte de onoare, am decis să mă ocup de trei lucruri, iar una a fost arena multifuncțională Dinamo. M-au rugat să vin să îi ajut, meritul este însă al celor care s-au ocupat de acte, pentru că au luat-o de la zero. Din decembrie până în prezent, lucrurile au mers foarte bine.

De la premier, la ministrul de interne, ministrul dezvoltării, s-au mișcat foarte repede…la birocrația din România. Nu este vorba doar despre fotbal, toți sportivii au nevoie de o baza de antrenament, arena având mai multe săli de antrenamente. Restul parcului arată ca atunci când am plecat eu.

Al doilea proiect este un proiect de academie, pe care l-am și dat. Să sensibilizăm oameni pentru a investi în Dinamo. Vrem să reconfigurăm și velodromul, pe care să-l avem și pentru fotbal și pentru rugby. Am venit cu inima deschisă. Am făcut pentru că eu cred în parcul sportiv.

Domul Țiriac ne spunea acum o lună să ne mutăm la Tărlungeni. Încă mai există astfel de oameni. Parcul sportiv să arate pentru toate sporturile, iar sportivii să aibă condiții, să dea cel mai bun randament”, a declarat Ionuț Lupescu,

Suprafața desfășurată totală a arenei este de 66.716 mp, durata de execuție este de 25 luni, iar valoarea totală a investiției este estimată la suma de 854.573.000 lei. Din această sumă, 827.893.000 lei este valoarea finanțată de MDLPA prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de Compania Națională de Investiții, iar 26.680.000 lei este valoarea finanțată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Clubul Sportiv Dinamo București.

Decizia luată de guvernul României

În cursul zilei de joi, 21 martie, printr-o Hotărâre de Guvern, Executivul României a aprobat ”indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții `Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, București`”.

Cu alte cuvinte, s-a făcut și ultimul pas rămas pentru demararea lucrărilor de construire a noului stadion Dinamo, așteptat cu emoții și speranță de toți suporterii ”câinilor”.

”In temeiul prevederilor art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ..Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, Bucureşti”, realizat prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” – S.A., prevăzuți în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. Finanţarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației şi prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, alocat pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Art. 3. Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, prin Compania Națională de Investiții ..C.N.I.” – S.A. răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri”, se arată în comunicatul oficial.

Video I Așa va arăta stadionul Dinamo

@doar_dinamo_official

Viață nouă la Dinamo! ”Câinii” vor avea un nou stadion, după aprobarea HG. Așa va arăta stadionul dinamoviștilor

♬ original sound – Doar Dinamo Official – Doar Dinamo Official

Dotările noului stadion Dinamo:

• Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;

• Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile
led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;

• Suprafață de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalație de încălzire și degivrare;

• Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;

• Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoțitorii acestora;

• Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;

• Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & băuturi răcoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;

• Restaurant (pub);

• Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;

• Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;

• Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;

• Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);

• Sala ospitalitate VIP;

• Spaţii vânzare bilete;

• Spaţii tehnico-administrative;

• Cabinet medical de prim ajutor;

• Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;

• Camera VAR;

• Infrastructură modernă de comunicații;

• Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);

• Spații depozitare utilaje întreținere teren;

• Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 mașini);

Săli de antrenament pentru mai multe discipline sportive din cadrul clubului CS Dinamo

10 Săli integrate în infrastructura tribunelor, pentru secțiile sportive ale CS Dinamo, fiecare sală urmând să fie dotată cu vestiare, grupuri sanitare și birouri antrenori, astfel:

• Sală antrenament pentru handbal și baschet;

• Sală antrenament pentru volei și tenis;

• Sală antrenament cu dotări pentru judo, jujitsu, karate, taekwondo;

• Sală antrenament cu dotări pentru lupte şi sambo;

• Sală antrenament pentru box;

• Sală antrenament cu dotări pentru haltere;

• Sală antrenament cu dotări pentru scrimă;

• Sală antrenament cu dotări pentru canotaj, kaiac-canoe și ciclism;

• Sală antrenament atletism cu pistă și dotări pentru săritura în lungime şi săritura în înălţime;

• Sală de fitness si pregătire fizică;

Centru de recuperare cu bazin de recuperare, saună-criosaună, cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, cabinet masaj şi cabinet medical dedicat.

Complexul sportiv va avea sistem de afișaj electronic LED pe suprafața exterioară pentru spoturi publicitare, sistem performant de iluminare, urmând sa beneficieze de un sistem de sonorizare de ultima generație ce va rezulta într-o acustică excepțională.

CITESTE SI:

Mircea Lucescu, șocat de decizia luată de FRF în urma duelului cu UTA: ”Eu am fost la meciul acela”

ANUNȚ IMPORTANT, referitoare la construcția stadionului DINAMO: ”Nu vor fi probleme ca termenul”

Jandarmeria României, reacționează în urma ”reușitei” de a bloca accesul pe stadioane a suporterilor dinamoviști și a celor din Arad

Un gând despre &8222;Ionuț Lupescu, a dezvăluit implicare sa în construcția noului stadion: ”Am decis să mă ocup de trei lucruri”&8221;

Lasă un răspuns