Costel Orac: ”Sunt convins că dacă nu ar fi această decizie…”

Dinamo a primit o pedeapsă de 4 meciuri fără spectatori, din cauza incidentelor de la victoria cu UTA, scor 1-0.

Pe 8 martie, ultrașii lui Dinamo s-au bătut pe gazonul arenei ”Arcul de Triumf” cu cei ai oaspeților, un mixt între arădeni și fani CSA Steaua.

În urma acestor evenimente, Comisia de Disciplină a FRF a anunțat miercuri, o sancțiune severă, câte 4 meciuri fără spectatori pentru Dinamo și UTA.

Fostul mare fotbalist al lui Dinamo, Costel Orac, fostul mare fotbalist al lui Dinamo, consideră că prestațiile formației din ”Ștefan cel Mare” vor fi afectate de decizia Comisiei de Disciplină, având în vedere că nu se va mai putea baza pe aportul suporterilor.

Fostul jucător în vârstă de 65 de ani, susține că jucătorii lui Dinamo București, se vor mobiliza și este NECESAR să își arate calitățile. Mai mult, Orac susține că cei din conducerea clubului Dinamo nu îi pot împiedica pe ultrașii din galerie să ia parte la astfel de incidente neplăcute.

”În mod cert această decizie va afecta prestațiile echipei. Toți știm că suporterii au fost tot timpul alături de echipă, mai ales în ultima perioadă. Am aflat și eu decizia FRF. Din păcate, asta e situația, ăsta e regulamentul. Sigur că ținem cont de situația din clasament, de faptul că echipa are nevoie de puncte, de victorii, pentru a încerca să evite retrogradarea.

Ca până acum, sunt convins că dacă nu ar fi această decizie, stadionul ar fi fost plin. În același timp, sper din tot sufletul ca acest lucru să îi mobilizeze pe jucători. Au dovedit că atunci când sunt concentrați pot scoate rezultate pozitive.

Cred că ar fi fost foarte dificil (n.r. ca cei din conducere să ia măsuri împotriva suporterilor). Cu toții știm care a fost aportul suporterilor în ultimii ani. Cei care conduc destinele clubului la ora actuală sunt noi în fenomen și era foarte greu să fie luate niște măsuri drastice. Suporterii aveau un aport foarte important, dar ținând cont că au demonstrat că sunt la un nivel bun, sper că vor găsi resursele necesare pentru a continua evoluțiile bune”, a spus Costel Orac.

Meciurile pe care Dinamo trebuie să le joace pe teren propriu în play-out:

• DINAMO – Petrolul

• DINAMO – Poli Iasi

• DINAMO – Voluntari

• DINAMO – UTA

O nouă amendă pentru Dinamo, după primul meci din play-out

Sancţiunile nu se opresc aici pentru dinamovişti. Aceştia au primit o altă penalitate sportivă de 33.750 de lei, în urma incidentelor de la partida disputată la Sibiu, în prima etapă a play-out-ului, în faţa celor de la FC Hermannstadt.

FC Hermannstadt s-a impus cu scorul de 3-0 pe teren propriu, în faţa formaţiei antrenate de Zeljko Kopic. Suporterii dinamovişti nu au gustat jocul slab prestat de favoriţi, iar după un nou incident a venit şi o nouă amendă pentru clubul Dinamo.

”AFC Hermannstadt vs. Dinamo – Incidente – În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul SC Dinamo 1948 cu penalitatea sportivă de 33.750 lei”, anunţă lpf.ro.

După reluare campionatului, în etapa a 2-a din play-out, Dinamo va primi vizita celor de la Petrolul.

Programul lui Dinamo în play-out-ul din Superligă:

Etapa 2

1 aprilie

Ora 20:30

DINAMO – Petrolul

Etapa 3

8 aprilie

Ora 20:30

Oțelul – DINAMO

Etapa 4

13 aprilie

DINAMO – Poli Iași

Etapa 5

20 aprilie

FCU Craiova – DINAMO

Etapa 6

24 aprilie

FC Botoșani – DINAMO

Etapa 7

27 aprilie

DINAMO – FC Voluntari

Etapa 8

4 mai

U Cluj – DINAMO

Etapa 9

11 mai

DINAMO – UTA Arad

CITESTE SI:

Dinamo, prima reacție oficială după suspendarea de 4 etape

”Absurd! Nu mai înțeleg”

Video I ”Câinii” pleacă din București, după sancțiunea primită de la Comisia de Disciplină

Un gând despre &8222;Costel Orac: ”Sunt convins că dacă nu ar fi această decizie…”&8221;

Lasă un răspuns