Fostele glorii au vizitat jucătorii lui Dinamo la Săftica

Dinamo București este față-n față cu istoria. Echipa noastră este cu un picior în Liga secundă după manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1. ”Câinii” lui Dusan Uhrin jr. n-au trecut testul ”studenților” lui Erik Lincar, iar aceste zile se pot dovedi hotărâtoare pentru istoria clubului fondat în 1948.

Dinamo este obligată să câștige returul cu Universitatea Cluj la minim trei goluri diferență, pentru a se menține în Liga 1. Suporterii și conducătorii clubului fac tot ceea ce le stă în putință pentru o ”remontada” în manșa retur. În acest sens, fotbaliștii antrenați de Dusan Uhrin jr. vor avea o primă de 75.000 de euro. Bonus, suporterii vor adăuga acestei sume banii strânși din biletele virtuale vândute pentru acest meci.

Mai mult, vineri, 27 mai, fostele glorii ale lui Dinamo au făcut o vizită în cantonamentul jucătorilor de la Săftica și au stat de vorbă cu aceștia.

La inițiativa conducerii lui Dinamo, glorii ale clubului fondat în 1948 ce au îmbrăcat tricoul alb-roșu și au făcut istorie pentru Dinamo au fost la Săftica pentru a vorbi cu fotbaliștii dinamoviști înaintea returului cu Universitatea Cluj.

Ionel ”Oneață” Augustin, Costel Orac, Lică Movilă sau Marin Dragnea, componenți au unor generații care au adus trofee în ”Groapă” și s-au luat la trântă cu mai marii Europei, au fost prezenți fizic în cantonamentul ”câinilor”. Aceștia i-au încurajat pe băieți și, în particular, au purtat discuții cu Cosmin Matei sau Gabriel Torje, lideri din actualul vestiar, conform prietenilor noștri de la playsport.ro.

Mai mult, „Fălcosul” Ioan Andone, fost fotbalist și antrenor la Dinamo, a intrat în contact cu băieții printr-un apel video online și i-a îmbărbătat pe aceștia înaintea unui meci egal cu istoria de 74 de ani a clubului.

Dinamo a vândut peste 13.000 de bilete pentru meciul retur cu „U” Cluj. Partida se va juca cu casa închisă întrucât toate biletele puse la vânzare au fost epuizate exclusiv online, pe când casele de bilete nu vor mai fi deschise.

Gheorghe Mulțescu: ”Suntem cu gândul la ei și le transmitem jucătorilor toată energia noastră

Fostul mare fotbalist și antrenor Gigi Mulțescu nu concepe ca echipa lui de suflet, Dinamo, să retrogradeze. Cel poreclit ”Smurd” pentru tenacitatea cu care a reușit să resusciteze echipa noastră în momente dificile, suferă să-și vadă echipa de suflet ajunsă în cel mai critic moment din istoria clubului și a mărturisit că nu și-a pierdut speranța că trupa lui Dusan Uhrin va reuși să întoarcă rezultatul din tur, când Dinamo a pierdut 0-2 la Cluj.

Mulțescu le reamintește jucătorilor că întreaga comunitate dinamovistă este alături de ei și le-a transmis un mesaj de îmbărbătare înainte partidei cu frații de la Universitatea.

”E multă incertitudine în jocul lui Dinamo și asta mă face și pe mine să fiu rezervat. Acum nu mai avem ce face, suntem cu gândul la ei și le transmitem jucătorilor toată energia noastră.

Mai sper și nu vreau să trăiesc așa ceva, să văd Dinamo retrogradată! Băieții trebuie să aibă maxim de responsabilitate, fiecare pe postul lui și să joace fiecare minge și fiecare secundă ca și cum ar fi ultima lor zi ca fotbaliști! Altfel nu se poate.

Dacă se va întâmpla, eu tot cred că această echipă nu va dispărea. Din ce văd, din ce citesc, acum că se va construi și noul stadion, eu zic că are puterea să revină. Dar cel mai bine ar fi să nu se ajungă acolo.

Am emoții, normal. Echipa a pierdut la Cluj și nici nu a arătat că ar putea fi mai puternică. A avut ocazii, bare, dar nu a înscris și asta e o mare problemă, mai ales că a luat golul doi în superioritate numerică.

N-ar fi normal să-i dau sfaturi lui Uhrin, mai ales în acest context, în care a declarat că a identificat problemele de la meciul tur cu U Cluj și știe ce trebuie să facă pentru ca Dinamo să înoarcă soarta supraviețuirii în Liga 1”, a spus Mulțescu.

Cătălin Munteanu: ”Mesajul meu pentru jucători e să intre cu încredere

Fost mare fotbalist în Ștefan cel Mare, Cătălin Munteanu este convins că Dinamo se poate salva de la retrogradare.

”Nu mă simt bine să văd situația în care a ajuns echipa, cred că niciun suporter, în momentul de față nu se simte ok, pentru că e cea mai grea perioadă a lui Dinamo și de la an la an am tot zis în ultimii 3-4 ani că mai rău nu se poate. Când a început să joace doar în play-out am zis că mai rău nu se poate, când deja anul trecut s-a salvat în ultimele șase meciuri am spus la fel, din ce am văzut și din ce vedem, realitatea este alta, Dinamo merge din ce în ce mai rău, de la an la an și cu siguranță dacă nu se va face ceva va fi și mai rău.

Mesajul meu pentru jucători e să intre cu încredere, să dea tot ce au mai bun în acest meci, să lase totul pe teren, doar așa poate Dinamo să se salveze. Măcar în ultimul ceas, să dea, nu știu dacă 100%, dar peste 100%, trebuie în momentul de față, să dea mult mai mult decât au dat în oricare meci din acest an.

Eu cred că poate reveni Dinamo, cred că jucătorii trebuie să fie optimiști, încrezători, atât ei, cât și staff-ul tehnic. Trebuie să intre cu speranța că vor da trei goluri. Cred că toți de la Dinamo sunt conștienți de miza jocului și vor da totul pe teren, e ultimul meci, ultima șansă să rămână în Liga 1, dacă nu sunt conștienți înseamnă că există o problemă undeva.

Nu am mai văzut de mult stadionul plin, cred că pe vremea când jucam la Dinamo și în derby-uri, țin minte că stadionul era arhiplin, sau când jucam în cupele europene”, a spus Cătălin Munteanu.

CITESTE SI:

Dusan Uhrin, despre prima de joc, promisă de dinamoviști pentru meciul cu U Cluj: ”Nu joacă banii!”

Video I Dusan Uhrin, mesaj pentru fanii lui Dinamo înaintea barajului cu U Cluj

Dusan Uhrin, înaintea returului cu U Cluj. Mesaj către jucători

3 gânduri despre &8222;Fostele glorii au vizitat jucătorii lui Dinamo la Săftica&8221;

Lasă un răspuns