Muzeul Fotbalului, proiect unic în București. Cât costă un bilet + programul de vizitare

În Capitală s-a deschis Muzeul Fotbalului, primul muzeu din Europa de Est dedicat 100% sportului rege și reprezintă un proiect unic în România.

Muzeul Fotbalului din București se află în Centrul Vechi, iar de la 1 noiembrie va fi deschis pentru publicul larg.

Muzeul va fi deschis de marți până duminică, între orele 11:00 și 19:00. Ultimul grup de turiști va intra la ora 18:00. Prețul unui bilet va fi de 49 de lei pentru adulți, iar elevii vor beneficia de o reducere. Copiii care încă nu au împlinit vârsta de 7 ani vor avea acces gratuit.

În cadrul muzeului sunt expuse peste 100 de articole de colecție. Vizitatorii vor putea admira tricouri purtate de jucători legendari, mingi oficiale, fanioane, reviste din anii ’90, ghete de fotbal și chiar o replică a Cupei Mondiale.

În interior se află tricouri purtate de fotbaliști legendari cum ar fi Ronaldo Nazario, Luis Figo sau Gheorghe Hagi.

Primarul Nicușor Dan este de părere că acesta va contribui la valorificarea potenţialului turistic al Capitalei.

”Am participat cu bucurie în această seară la inaugurarea unei investiţii noi din fonduri exclusiv private. Football Museum Bucharest este primul muzeu din Europa de Est dedicat în exclusivitate fotbalului. Cred că Muzeul Fotbalului va contribui la valorificarea potenţialului turistic al Capitalei şi că va fi un punct de atracţie pentru turişti. Muzeul va oferi publicului o experienţă de interacţiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Muzeul Fotbalului se întinde pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați și se află pe Strada Gabroveni, la numărul 24. Proiectul a costat circa 1,6 milioane de euro, iar investiția este 100% privată.

La inaugurarea muzeului au fost prezenți mai mulți componenți ai Generației de Aur: Adrian Ilie, Basarab Panduru, Ionuț Lupescu, Anghel Iordănescu, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu și Florin Prunea. De asemenea, Gică Popescu este unul dintre partenerii proiectului. El a donat cinci tricouri pentru această expoziție.

Muzeul Fotbalului are 4 etaje. La parter există un bistro unde microbiștii pot urmări meciuri de fotbal în direct.

CITESTE SI:

Sepsi, ofertă pentru Dinamo înainte de meciul din Cupa României

Video I Răzvan Zăvăleanu intervine în subiectul legat de sigla ”Unicului Căpitan”

Dinamo țintește toate punctele din meciul cu Csikszereda. Cum pregătește Burcă întâlnirea de la Miercurea Ciuc

3 gânduri despre &8222;Muzeul Fotbalului, proiect unic în București. Cât costă un bilet + programul de vizitare&8221;

Lasă un răspuns