Dinamo ramane fara capitan

Dinamo îşi vinde al doilea căpitan în mai puţin de 90 de zile. După ce Ionuţ Negoiţă l-a cedat contra sumei de 500.000 de euro la Anji (Rusia) pe Paul Anton, „câinii” s-au înţeles azi cu Hajduk Split pentru Steliano Filip.

Steliano Filip se desparte de Dinamo, după aproape şase ani petrecuţi în Ştefan cel Mare. Potrivit TelekomSport, timişoreanul şi-a făcut azi bagajele în Limassol, unde trupa lui Vasile Miriuţă, efecuează cantonamentul de iarnă, şi a predat echipamentul pentru a se alătura noii sale formaţii.

Dinamo ar urma să primească suma de 500.000 de euro pe jucătorul care poate evolua şi pe postul de mijlocaş central. Discuţiile cu trupa croată durează de peste o lună, iar în următoarele ore se va parafa înţelegerea.

  • În vârstă de 23 de ani, Steliano Filip, are 7 meciuri pentru selecţionata de seniori a României. A debutat sub tricolor în februarie 2015, cu ocazia unui meci amical cu Bulgaria, şi a făcut parte din lotul pentru Euro 2016, unde a jucat 34 de minute, în meciul cu Elveţia, scor 1-1.
  • Jucătorul de bandă stângă a strâns 153 de meciuri în tricoul lui Dinamo, formaţie pentru care a înscris 6 goluri şi a oferit 10 pase decisive.
  • Cotat de Transfermarkt.de la 1 milion de euro, Filip a purtat banderola de căpitan al lui Dinamo în mai multe meciuri din startul acestui sezon, iar odată cu plecarea lui Paul Anton la Anji fusese numit de Vasile Miriuţă principalul căpitan al roş-albilor.