Un fost jucator al lui Dinamo i-a impresionat pe italieni

Conducerea lui Dinamo a surprins în momentul în care a ales să-l lase pe tânărul mijlocaş ofensiv, promovat la echipa mare de Cosmin Contra, să plece la CFR Cluj în schimbul a 700.000 de euro.

Trecută la capitolul măsuri luate de Ionuţ Negoiţă pentru a asigura stabilitatea financiară a clubului, această decizie l-au făcut pe Valentin Costache (19 ani) să lase Şoseaua din Ştefan cel Mare pentru Ardeal.

Valentin Costache nu a apucat să joace vreun meci oficial pentru CFR Cluj, dar italienii de la Tuttomercatoweb sunt convinși că liderul din Liga 1 a dat lovitura prin transferul mijlocașului. Aceștia îl comparat cu suedezul Ljungberg, fostul star al lui Arsenal și un om important pentru naționala Suediei.

„Valentin Costache a devenit rapid un jucător esențial pentru cei de la Cluj, chiar dacă are doar 19 ani. Se aseamană cu Ljungberg, nu atât din punct de vedere al personalității, cât din punct de vedere al științei tactice. Costache a crescut constant și a urcat repede în topul celor mai buni tineri jucători romani. El este pregătit să devină un star internațional și să depășească granițele României”, au scris italienii de la Tuttomercatoweb.

„Nu trebuie să fii mare specialist să te gândești la Costache. Un prieten al meu spunea: ‘E un jucător pe care și mama îl vede că e bun’. E un jucător tânăr, bun, cu forță la vârsta lui. E pe un post care are nevoie să fie întărit. Nu e o speranță, e o certitudine. Nu va juca datorită acelei reguli cu jucătorul U21, ci pentru că merită și are calități, la fel cum e și Cristi Manea”, spunea Iuliu Mureșan anul trecut, după realizarea transferului.

  • 9 goluri a marcat Costache în 2017 pentru Afumaţi, în Liga 2-a, şi pentru Dinamo.
  • 3 meciuri, dintre care 2 ca titular, are Costache în actuala campanie a naţionalei U21 a României pentru preliminariile CE 2019.