Lupu e optimist: „Daca prindem play-off-ul, terminam linistit pe podium!”

Dănuț Lupu, membru în departamentul de scouting la Dinamo, e optimist că roș-albii pot avea un sezon reușit, chiar dacă Dinamo e în afara locurilor de play-off. Acesta spune că Dinamo chiar se poate lupta cu șanse reale la titlul.

„Dacă Dinamo nu prinde play-off-ul ar fi o tragedie. Toți am fi de vină, de la club, de la echipă, înseamnă că fiecare în parte a greșit. Va fi totuși jenant ca atunci când Steaua joacă împotriva Clujului sau a Craiovei, noi să avem meci cu Juve de Colentina sau cu Sepsi.

Vreau să văd jumătatea plină și zic că dacă prindem play-off-ul eu zic că terminăm liniștit pe podium, orice e posibil în cele 10 etape de acolo. De aceea zic de podium. Nu vedeți că toate echipele de sus din Liga 1 se întăresc cu jucători care-au fost ai lui Dinamo? Steaua l-a adus pe Găman, CFR Cluj pe Țucudean și pe Costache. Noi creștem pentru alții. Înseamnă că și noi putem aspira mai sus, de ce să nu ne batem la podium?”, a spus fostul dinamovist.

Totodată, Lupu consideră că revenirea lui Nistor la Dinamo este cel mai bun transfer al iernii dintre toate echipele din Liga 1. Acesta a vorbit și despre Rivaldinho, Bokila și Oliva. Jucători ce au fost puşi pe lista de transferuri.

„Cel mai bun transfer al iernii, Dan Nistor la Dinamo. Sper să fie cu adevărat de bun augur și să avem din nou un grup unit. Rivaldinho, Bokila și Oliva la ce evoluții au prezentat, n-are rost să ne mai chinuim. Nu pot ajuta mai mult, de ce să ne păcălim? Mai bine creștem copiii noștri și sunt șanse ca să mai încasăm ceva pe ei. Aceștia trei au arătat ce pot, să le dăm șanse mai bine lui Daniel Popa și Moldoveanu.

N-am nimic cu ei (Rivaldinho și Bokila), că doar nu sunt ei de vină, n-au venit să oblige Dinamo să semneze contractele. „Săracii” cei ce i-au adus. Dacă pe mine mă ia Real Madrid la vârsta mea, sunt eu de vină sau ăla care mă semnează? Au fost transferuri nereușite, clar”, a declarat fostul internațional.

despre Bokila...„A avut calitate extraordinară, dar are paradiți genunchii. Crezi că ăia de la CFR Cluj sunt proști de l-au dat?! Dacă mai putea, îl lăsau să plece?! Bokila mai are voință, însă nu mai poate”.

despre Rivaldinho„Cu scuzele de rigoare pentru el și taică-su, dar cineva care l-a adus la Dinamo, nu dau numele, persoană importantă, a zis iarna trecută: „Îl aducem doar pentru imagine! Nu ca fotbalist”. Așa că de ce mai vorbim? N-oi fi eu antrenor, dar nu e musai dacă ești fiu de mare fotbalist să fii și tu fotbalist. Nu moștenesc toți geniul. Și fi-miu a vrut să-mi calce pe urme, dar când l-am văzut, copil fiind, cam ce poate, i-am zis să-și caute altă ocupație. Sincer, dacă îl forțam atunci, cred că ajungea și el fotbalist acum în Liga 1, dar eu am vrut să fie mai bun ca mine, să mă depășească, altfel de ce să continue?”, a încheiat Lupu.