David anunță ultimul obiectiv al „câinilor”: „Obiectivul din sezonul urmator e …”

Dinamo are toate șansele să joace în play-out și în sezonul următor.

evomag.ro

Preşedintele lui Dinamo, Alexandru David a anunţat în această dimineață că echipa din Ştefan cel Mare își schimbă complet strategia, nu va mai aduce jucători străini liberi de contract, iar Bratu va promova tinerii jucători de la academie.

„Nu vor fi aduşi jucători liberi din străinătate de data aceasta, 90% vor fi tineri. Lucrurile sunt foarte simple la Dinamo şi toată lumea trebuie să înţeleagă: clubul trebuie să se autosusţină financiar, adică să cheltuiască cât produce. Produce două milioane de euro, trebuie să se încadreze în bugetul de două milioane de euro, produce şase, şase şi aşa mai departe.

Este singura soluţie pe care o are Dinamo în această vară, în condiţiile în care sigur va exista o rectificare bugetară în jos, pentru că dacă încasările vor fi mai mici din cauza contraperformanţei de anul acesta, şi cheltuielile vor fi mai mici.

Soluţia pe care o avem la îndemână este aceea de a miza pe jucătorii de la Academie, pe care Florin Bratu îi cunoaşte foarte bine, din care va alege un număr.

epiesa.ro

Trebuie să fim sinceri cu noi şi să fie foarte clar că obiectivul este schimbat. Nu mai discutăm despre o poziţionare în primele trei sau, mai ştiu eu, campionate, trofee, ci să ne setăm obiectivul în funcţie de lotul pe care îl vom avea, format din tineri. Chiar dacă acel obiectiv poate fi şi cel de a evita retrogradarea.

Şi Gică Hagi, atunci când a dat drumul proiectului cu Viitorul, a avut câţiva ani de zile, la început, în care s-a luptat pentru a rămâne în prima ligă. A avut curajul, priceperea să facă lucrul acesta, a mers până la capăt pentru ideea lui şi se dovedeşte a fi o reţetă de succes. Iar Dinamo nu are de ales”, a spus Alexandru David, președintele lui Dinamo, la Pro X.

În continuare, finanţatorul lui Dinamo, Ionuț Negoiță așteaptă un om de afaceri potent la Dinamo, altfel roș-albii nu au de gând să se mai bată pentru trofee.

„Dacă lucrurile nu se schimbă, nu apare vreun finanţator omnipotent care să cumpere clubul, care să facă o infuzie de capital majoră, putem avea şi acest obiectiv: salvarea de la retrogradare. Anul acesta, am avut buget de şase milioane de euro şi nu am avut nicio garanţie pentru performanţă”, a mai afirmat David.

Reclame