Bratu acceptă obiectivul impus de Negoiţă

Alexandru David anunța luni, imediat după meciul cu Gaz Metan, că Dinamo are toate șansele să joace în play-out și în sezonul următor şi că se pot lupta chiar pentru evitarea retrogradării, după ce au ratat play-off-ul în acest an, sub comanda lui Vasile Miriuță.

melimeloparis.ro

Echipa condusă de Florin Bratu va promova jucători tineri, dinamoviştii urmând să aplice proiectul lui Gică Hagi de la Viitorul.

”Preşedintele clubului a anunţat cu o seară înainte. Acesta este obiectivul, aceasta este decizia. Trebuie să mă obişnuiesc cu acest lucru, am alte lucruri la care mă gândesc acum. Acestea sunt datele problemei, trăim vremuri de construcţie, dacă ne asumăm cu toţii aceste lucruri trebuie răbdare. Să îmbinăm jucătorii cu experienţă cu cei pe care îi vom lua, tineri, de la Academie. O să mai vină şi jucători cu experienţă, că trebuie să întărim echipa, dar combinaţi cu cei tineri, împrumutaţi la echipele din Liga 1 sau Liga 2-a şi cei din curtea clubului.

S-a vorbit în ultimii ani de construcţie, de New Dinamo şi puţini antrenori au încercat să facă asta. Indiferent cine a venit până acum, toţi au avut presiunea rezultatelor şi nu s-au ţinut de asta. Încercăm să o facem diferit de data aceasta. Mi se pare o idee sănătoasă.

Obiectivul în primul an e să ne salvăm de la retrogradare, în al doilea, vedem ce se va întâmpla. E foarte greu să ai opt sau zece jucători din cei care au evoluat cu un sezon în urmă, se vor tria şi din aceia. Cu nucleul acesta care va rămâne plus patru, cinci jucători care vor veni pe posturi deficitare”, a spus Bratu.

Întrebat dacă Katsikas va părăsi „haita”, tehnicianul a răspuns: „Posibil să rămână. Eu cred că putem face această reconstrucţie, dar nimeni nu a avut curaj să o facă până acum. Acestor jucători tineri nimeni nu le-a dat încredere, nimeni. Eu anul trecut am câştigat campionatul cu juniorii. Nu ştiu dacă au jucat doi, care să debuteze, în timp ce la Gică Hagi, acum sunt cinci sau şase. Trebuie să fim realişti. Băluţă, Măţan, Ciobanu, Dumitrescu, Drăguş. Trebuie să fim realişti, să vedem unde este Dinamo, nu sunt resurse foarte mari. Clubul este în continuare de vânzare, să vedem ce va fi. Dacă va veni cineva şi va cumpăra clubul şi va schimba priorităţile va fi altă situaţie. Dar acum atât se poate. Trebuie să ne gândim că şi cluburile trăiesc din vânzările de jucători, trebuie făcută o strategie. Adică dacă vindem un jucător pe sezon sau unul la fiecare şase luni. Vara sau iarna. Ultimele vânzări, Filip şi Nedelcearu, aveau cinci ani. Costache nu avea cinci ani la seniori, dar era de mult la club. O să pun această problemă şi domnului Negoiţă.

Vorbeam noi, cu ani în urmă, că sunt voci pe la Dinamo care spuneau că în sezonul respectiv echipa se va bate la campionat. Şi ne întrebam cum, pentru că nu cumpără jucători, nu investeşte, stăteam şi discutam. Eu spun că acum aceasta este realitatea. Dinamo a avut 7 milioane sezonul acesta, sezonul viitor nu va mai fi acest buget.

evomag.ro

Trebuie să creez o echipă. Acesta este obiectivul. Dacă aceasta este situaţia”, a mai declarat Bratu.

Reclame