Reconstrucţia lui Dinamo începe | Cum ar putea să arate primul „11”

Alexandru David, președintele lui Dinamo, a suprins spunând că obiectivul echipei pentru sezonul viitor este salvarea de la retrogradare şi că Florin Bratu va trebuii să mizeze pe mai mulți jucători tineri, din propria pepinieră, pentru a demara un proiect gândit de mai mult timp, dar niciodată aplicat „New Dinamo”.

evomag.ro

Această sarcină a tehnicianului, pare a devenii tot mai reală. Dinamo va mai păstra pentru sezonul viitor, doar un nucleu de șase fotbaliști care să fie și scheletul echipei. Nistor, Mahlangu, Hanca, Pesic, Salomao și Katsikas. Aceştia vor trebui să-i crească și să-i îndrume pe cei nou-veniți.

Lângă cei mai sus menţionaţi, vor apărea jucători ca: Robert Moldoveanu, Mihai Popescu şi Iustin Popescu, dar şi Denis Ciobotariu sau Mihai Neicuțescu. Două dintre numele noi care se vor antrena de la vară sub comanda lui Florin Bratu.

Fotbaliști menționați inclusiv de Florin Bratu într-o emisiune sportivă.

„Obiectivul în primul an e să ne salvăm de la retrogradare, în al doilea, vedem ce se va întâmpla. E foarte greu să ai opt sau zece jucători din cei care au evoluat cu un sezon în urmă, se vor tria şi din aceia. Cu nucleul acesta care va rămâne plus patru, cinci jucători care vor veni pe posturi deficitare…

Acestea sunt datele problemei, trăim vremuri de construcţie, dacă ne asumăm cu toţii aceste lucruri trebuie răbdare. Să îmbinăm jucătorii cu experienţă cu cei pe care îi vom lua, tineri, de la Academie. O să mai vină şi jucători cu experienţă, că trebuie să întărim echipa, dar combinaţi cu cei tineri, împrumutaţi la echipele din Liga 1 sau Liga 2-a şi cei din curtea clubului”, a spus Bratu.

Cum ar putea arăta Dinamo în sezonul 2018/2019:

I. Popescu, Corbu, M. Popescu, D. Ciobotariu, Vl. Olteanu, Mahlangu, Nistor, Hanca, Pesic, Salomao, R. Moldoveanu.

Rezerve: Muțiu, Târcoveanu, P. Petre, Katsikas, D. Popa, I. Șerban, L. Gheorghe.

„Nu vor fi aduşi jucători liberi din străinătate de data aceasta, 90% vor fi tineri. Clubul trebuie să se autosusţină financiar, adică să cheltuiască cât produce”, a declarat președintele lui Dinamo, Alexandru David.

Reclame