Bianca Pascu, un miracol pe planşele scrimei | Conducerea CS Dinamo a felicitat-o astăzi

Valoroasa sportivă a clubului Dinamo a câştigat etapa de Cupă Mondială de la Atena, în proba individuală de sabie, după ce a reuşit să treacă pe traseu (în sferturi) de liderul mondial, ucraineanca Olga Kharlan. Ca reper, Kharlan este cvadruplă medaliată olimpică (aur, argint şi dublu bronz), de cinci ori campioană mondială (14 medalii în total la CM) şi de 7 ori campioană europeană (18 medalii la CE).

watchshop.ro

Bianca Pascu, a fost felicitată astăzi de conducerea CS Dinamo, întâlnirea având loc în Sala de trofee a clubului.

De ani buni, Bianca Pascu duce pe umeri toată greutatea sabiei feminine românești. În lipsa altor sportive senioare, dinamovista este obligată să se antreneze alături de băieți.

”Într-un fel este bine, pentru că băieții sunt mai puternici și mai rapizi. Mă ajută din punct de vedere al creșterii valorice. Pe de altă parte este trist că am ajuns în situația aceasta.

Lucrurile s-au schimbat după ce am început să lucrez cu antrenorul Florin Zalomir. El mi-a dat încrederea necesară. Pentru Cupa Mondială de la Atena am pregătit împreună o tactică specială, care a avut rezultatul scontat. Iar faptul că am reușit să o învins pe campioana supremă a sabiei mondiale, ucraineanca Olga Kharlan, campioană olimpică, multiplă campioană mondială și europeană, spune totul. Am dominat-o clar, fizic și psihic în acea zi. Este o victorie care contează foarte mult pentru moralul meu”, a spus spune Bianca.

Născută la Brașov, Bianca a venit la 14 ani în București. Nu a avut un parcurs lin al carierei, iar accidentările și ghinioanele au ținut-o deseori pe loc. Ambii genunchi i-au cedat, fiind operată de ligamente, ultima dată cu cinci luni înainte de Jocurile Olimpice de la Londra. Miraculos, doctorul Gabriel Dinu a pus-o pe picioare, iar în trei luni a revenit la antrenamente.

Din 2015, valoroasa sportivă de la CS Dinamo a decis să lucreze cu antrenorul Florin Zalomir, iar efectele s-au resimțit printr-un salt calitativ care i-a permis să urce în clasamentele mondiale. Acum, Bianca a ajuns pe locul 5 în ierarhia sabiei feminine, poziție care îi va aduce avantaj la tragerea la sorți.

Pentru Bianca Pascu urmează un calendar competițional încărcat până în vară: un Grand Prix în Coreea de Sud, două Cupe Mondiale, campionate europene și campionate mondiale. De acum, pentru ea orice vis este posibil şi și-a propus să mai urce o treaptă în clasamentul mondial.

„Dacă anul trecut am urcat pe podium campionatelor europene, în 2018 vreau o medalie la Mondiale. Consider că acum am maturitatea deplină pentru un astfel de obiectiv”, declară ea la ceremonia sustinută de CS Dinamo.

”Avem un loc rezervat și pentru tine în această sală a marilor campioni dinamoviști. Trebuie doar să cucerești o medalie la Jocurile Olimpice.

Bianca are valoare, iar rezultatele din ultimul timp ne dau încredere că poate cuceri o medalie olimpică. Ceea ce a reușit ea la Atena este o performanță deosebită, mai ales că este singura sabreră din România la nivel de lot de seniori. Să ai o singură sportivă în țară și aceea să câștige o Cupă Mondială, asta înseamnă miracol”, a punctat preşedintele CS Dinamo, George Cosac.

Reclame