Federaţia Română de Scrimă are un nou preşedinte! Cum s-a terminat disputa Loredana Dinu – Marius Florea

27 aprilie 2018 este o zi importantă în istoria Federaţiei Române de Scrimă. Singura federaţie medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, şi-a ales astăzi noul preşedinte.

Pentru funcţia de preşedinte au candidat:

Ioana Ionescu – fostă floretistă, de profesie jurist, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Scrimă şi membu în Comisia juridică a Federaţiei Internaţionale de Scrimă;

Loredana Dinu – campioană olimpică, mondială şi europeană la spadă, în prezent membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Scrimă, membru în Comisia de Promovare şi Marketig a Confederaţiei Europene de Scrimă şi agent de presă în cadrul Ministerului de Interne;

Marius Florea – actualul secretar general al Federaţiei Române de Scrimă şi unul dintre cei mai buni arbitri de sabie din lume.

Secretarul general al Federaţiei Române de Scrimă, Marius Florea, a fost ales în funcţia de preşedinte al forului naţional, azi, în cadrul Adunării Generale de alegeri a federaţiei.

Marius Florea este noul preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă, în urma votului exprimat în Adunarea Generală desfăşurată azi, în Bucureşti. Secretarul general al forului în ultimii 5 ani a câştigat alegerile pentru postul rămas vacant după demisia Laurei Badea încă din primul tur. Din cele 56 de voturi valabil exprimate, Florea a primit 37 de voturi. Loredana Dinu a adunat 16 voturi, iar Ioana Ionescu – 3 voturi.

watchshop.ro

Campioana olimpică şi fostă sportivă al Clubului Sportiv Dinamo București, Loredana Dinu s-a aşteptat să primească mai multe voturi.

”Nu privesc ca pe o înfrângere acest rezultat, ci ca pe o victorie. Chiar dacă eu am considerat că sunt cea mai bună variantă, s-a dovedit că electoratul are o altă opţiune şi o respect. Îi voi susţine pe oamenii din lumea scrimei prin toate proiectele pe care le desfăşurăm şi de acum înainte. Ca sportivă, primul lucru pe care l-am învăţat a fost să ştiu să pierd, iar acest lucru mă ajută cumva să merg înainte orice s-ar întâmpla.

Eram mai optimistă, dar nu sunt supărăciosă şi mergem înainte”, a declarat Loredana Dinu, care va rămâne membru în Comitetul Executiv al FRS.

Adunarea Generală s-a desfăşurat în prezenţa foştilor preşedinţi, Ana Pascu şi Mihai Covaliu şi au participat 56 de structuri sportive din 60 cu drept de vot.

Preşedintele Comitetului Olimpic, Sportiv Român şi fost sportiv al lui C.S. Dinamo, Mihai Covaliu s-a exprimat pentru continuitate, Marius Florea fiind, de altfel, coleg de echipă în perioada în care a condus Federaţia de Scrimă.

”Noul preşedinte cunoaşte foarte bine problemele din scrimă, a fost secretar general când eu am fost preşedinte la Federaţia de Scrimă. Ştie că nu este uşor, ştie că trebuie să muncească, ştie ce are de făcut şi împreună cu MTS şi COSR vom susţine sportivii, antrenorii. Sper să ne bucurăm de rezultatele pe care sportivii le vor aduce pentru România”, a declarat Covaliu, care s-a aşteptat la diferenţa de voturi între primii doi candidaţi: ”Marius Florea avea o experienţă în federaţie mult mai mare decât Loredana Dinu.

Alegătorii au cântărit foarte bine acest lucru şi cred că a făcut diferenţa de scor, poate nu foarte mare, dar importantă. Loredana rămâne în Comitetul Executiv, are şansa să propună proiectele cu care a venit în faţa alegătorilor şi cred că acesta este drumul firesc pe care trebuie să meargă”.

Reclame