Gloriile dinamoviste aderă la inițiativa PCH de a numi noul stadion: ” Cornel Dinu”

Chiar dacă nici măcar nu a început construcţia viitorului stadion Dinamo din Ştefan cel Mare, cel care trebuia sa fie gata înainte de turneul final EURO 2020, dar din cauza neînţelegerilor de ordin juridic dintre Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă va rata termenul, fanii s-au gândit la numele acestuia.

evomag.ro

Reprezentanții Peluzei Cătălin Hîldan s-au gândit deja la acest aspect şi având un respect uriaş faţă de fostul mare fundaş Cornel Dinu, şi-au exprimat dorința ca noua arenă ce se va construi în locul Velodromului să poarte numele „Cornel Dinu”.

Părerea generală a mai multor jucători emblematici ai lui Dinamo este că lui „Mister” i se cuvine această onoare.

Ionel Augustin: „Mi se pare absolut normal pentru că Dinu este un jucător emblematic pentru Dinamo. A deținut funcții în cadrul clubului, e cel mai indicat. Nu văd altă variantă. E cel mai reprezentativ din punctul meu de vedere: a venit în 1965 de la Târgoviște și de atunci a reprezentat clubul la toate nivelurile, fără pauză”.

Costel Orac: „Dinu e, dacă vrei, adevăratul câine și adevăratul simbol al lui Dinamo. Este și cel mai longeviv și cel mai emblematic om din istoria echipei. Să nu uităm că e și dinamovistul cu cele mai multe selecții la națională, are cele mai multe meciuri în Liga 1 doar pentru Dinamo. Vorbim, doar, de cel mai și cel mai. Câinii de pe ecuson înseamnă dăruire totală, atașament și credință. Ăsta e Dinu pentru Dinamo. A mai fost Nunweiller cu același spirit, Dinu a preluat de la el și a dus totul până la un cu totul alt nivel, până în vremurile noastre”.

Marius Cheregi: „Are tot dreptul pentru această onoare pentru că a jucat atâția ani la Dinamo și la echipa națională. A fost și selecționer. Dar la fel de bine s-ar putea numi stadionul Ionel Dănciulescu, de exemplu. Nu avem stadioane suficiente câte mari glorii avem, nu-i așa?”.

Florin Prunea: „Vorbim de unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut această țară. Antrenor campion cu Dinamo și selecționer al echipei naționale. Dinu e unul dintre cei doi câini de pe emblema lui Dinamo. Se indentifică cu clubul din toate punctele de vedere”.

Tibor Selymes: „Normal că sunt de acord. Cornel Dinu a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști de la Dinamo și e, poate, cel mai potrivit pentru această onoare. E o inițiativă foarte bună a suporterilor”.

  • 53 de goluri în 454 de meciuri a marcat Dinu în Liga 1, all-time. Toate pentru Dinamo.
  • 6 titluri de campion cu Dinamo şi două Cupe ale României deţine „Mister” ca jucător.
  • 2 titluri de campion şi o Cupa României cu Dinamo are antrenorul Dinu în palmares.
Reclame