AVANCRONICĂ | Gaz Metan Mediaş – Dinamo

Azi, de la ora 18:30, la Mediaș, are loc meciul dintre Gaz Metan și FC Dinamo București, în etapa a 8-a a play-out-ului, Ligii I.

evomag.ro

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 23 de ori pe prima scenă, de patru ori s-au impus ardelenii, de 13 ori au câştigat bucureştenii, în timp ce 6 jocuri s-au încheiat la egalitate. Acesta este duelul din play-out cu cele mai multe confruntări directe.

În actualul sezon competițional din Liga 1 Betano, Gaz Metan și FC Dinamo s-au întâlnit de trei ori, iar toate cele trei jocuri au fost câștigate de bucureșteni, golaveraj 9-1. Cel mai recent meci a avut loc pe 12 martie 2018, Dinamo – Gaz Metan, scor 3-0, golurile “câinilor” fiind înscrise de Ivan Pesic, Mihai Popescu şi Robert Moldoveanu. La meciul Dinamo – Gaz Metan, scor 3-0, a debutat şi Florin Bratu ca antrenor principal în Liga 1 Betano. Mai mult, acesta a evoluat pentru Gaz Metan Mediaş pe final de carieră, în ediţiile 2010-2011 şi 2011-2012.

Palmares cu Gaz Metan gazdă: 11 jocuri – 3 victorii Gaz Metan – 4 remize – 4 victorii Dinamo.

Echipa antrenată de Florin Bratu vine după un eșec suferit la Sfântu Gheorghe, atunci când Sepsi OSK s-a impus cu scorul de 2-0, în etapa a 7-a din play-out-ul Ligii 1. Florin Bratu s-a arătat încrezător înaintea meciului Gaz Metan – Dinamo Bucureşti. Antrenorul din “Ştefan cel Mare” speră ca echipa sa să reuşească să treacă peste eşecul de la Sfântu Gheorghe şi a lăsat de înţeles că va folosi mai mulţi jucători tineri, deşi a ales ca şi jucătorii cu experienţă să facă deplasarea la Mediaş.

“Mergem să câştigăm, dar trebuie să avem grijă pentru că Gaz Metan are două victorii la rând. Sunt convins că băieţii vor fi mai atenţi ca la Sfântu Gheorghe şi că vor readuce victoriile pentru Dinamo. Nu este uşor să-i motivez. Aveau la începutul sezonului un obiectiv, acum au altul. Sper să-i pot motiva, mai sunt şapte jocuri, 21 de puncte în joc. Ne putem spăla din păcate, cum ar fi necalificarea echipei în play-off. La lotul pe care îl are Dinamo, am fi terminat în primele 3 dacă jucam în play-off. Există potenţial şi se putea face performanţă în play-off”, a declarat Florin Bratu.

De partea cealaltă, Gaz Metan este într-o formă excelentă, bifând două victorii la rând: 3-0 cu Juventus şi 2-1 cu FC Botoşani. Aceste două succese au scos echipa de pe locurile retrogradabile şi l-au obliogat pe Cristi Pustai să mai recite două poezii.

Prima partidă dintre cele două formații, a avut loc în data de 5 septembrie 1948: CSM Mediaş – Dinamo 1-1, rezultat rămas în istorie drept întâia remiză înregistrată de bucureşteni în Liga 1. Pentru oaspeţi, antrenaţi la vremea respectivă de Coloman Braun, a marcat Dumitru Ignat, în timp ce pentru trupa condusă de pe bancă de Alexandru Tănase a înscris Huzum.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 14 aprilie 2001, Dinamo – Gaz Metan 4-2 (Marius Niculae – triplă, Tameş / Lupescu – autogol, Ciurar).

Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 31 iulie 2011, Gaz Metan – Dinamo 0-5 (Cătălin Munteanu, Ionel Dănciulescu, Marius Niculae – dublă, Torje).

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

Gaz Metan – 27 ani şi 2 luni;

Dinamo – 25 ani şi 9 luni.

Reclame