Comisia de Disciplină a luată azi decizia în cazul incidentelor de la finalul meciului Sepsi – Dinamo

Meciul dintre Sepsi şi Dinamo, câştigat de gazde cu scorul de 2-0, s-a încheiat cu o serie de incidente în urma cărora a avut de suferit şi directorul general al alb-roşiilor, Ionel Dănciulescu.

watchshop.ro

Imediat după ce Sepsi a înscris al doilea gol, un fan al lui Dinamo a reuşit să pătrundă pe pista arenei din Sfântul Gheorghe şi a luat un steag al Ungariei dintr-o zonă ocupată de susţinătorii gazdelor. Lucrurile au degenerat, stewarzii au intervenit, folosind gaze lacrimogene, iar fanii dinamovişti au fost în cele din urmă evacuaţi din peluza în care se aflau. În acest timp, din tribune se auzea celerul „Ria, Ria, Ungaria!”.

În urma incidentelor, a avut de suferit şi Ionel Dănciulescu. Oficialul grupării din Ştefan cel Mare a mers să discute cu galeria, pentru a linişti spiritele, însă a devenit victimă colaterală a intervenţiei forţelor de ordine.

Întrunită astăzi, Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal, a hotărât să sancționeze clubul Dinamo București, cu suma de 15.000 lei.

„Incidente – În baza art. 83.7 din RD, se sancționează clubul ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe cu o penalitate sportivă de 10.000 lei; În baza art.82.2 și 3 e, raportat la art. 82.2.7, cu aplicarea art. 12, 14 bis și 15 din RD, se sancționează clubul FC Dinamo 1948 București cu o penalitate de 15.000 lei”, se arată în comunicatul oferit de Comisia de Disciplină.

Reclame