VIDEO | Florin Bratu înaintea partidei cu Concordia Chiajna. „Bratone” anunţă absenţa a trei jucători

Florin Bratu, antrenorul lui Dinamo, a susținut o conferință de presă, vineri, înaintea partidei cu Chiajna, care se va disputa sâmbătă, pe stadionul „Concordia”, de la ora 21:45, în a 11-a etapa din play-out-ul Ligii 1.

evomag.ro

Tehnicianul a vorbit printre altele despre absenţa a trei jucători importanţi din lotul echipei, dar şi despre situația lui Gabi Torje, care în mandatul său n-a prea a jucat.

Florin Bratu: „Chiajna e o surpriză. Pare că de la venirea lui Ionuț Badea echipa, din punct de vedere defensiv, stă mult mai bine. Ne va aștepta un meci foarte dificil, dar suntem pregătiți pentru a-i înfrunta. Robert Moldoveanu va face parte din lot, după micile probleme avute. Liviu Gheorghe, Ion Gheorghe și Ricardo Grigore au ceva probleme. Există competiție la Dinamo și concurență loială. Eu știu în mare ce se va întâmpla în vară. Eu îmi doresc o întărire a lotului. O să vedeți surprize plăcute în următoarele săptămâni în ceea ce privește transferurile.

Când am venit la Dinamo am găsit o echipă ruptă în două. Am găsit 10 străini în lot, erau două «bisericuțe», echipa era dezbinată. Lucrul acesta nu e normal. Pe parcurs am reușit să rezolv cât de cât lucrurile.

Eu vreau să mă bazez în viitor cât mai mult pe jucători români. Încerc ca jucătorii străini care rămân sau pe care-i aduc să facă diferența pentru Dinamo. E neobișnuit să nu avem jucători la lotul național, dar eu îl asigur pe selecționer că jucătorii mei sunt bine pregătiți și pot face față rigorilor echipei naționale.

Torje a făcut lucruri extraordinare, e un jucător exponențial. Din păcate pentru el venind pentru a duce echipa în play-off nu s-a reușit acest lucru. Eu am venit cu o altă strategie, el s-a și accidentat. Nu s-au legat lucrurile nici pentru el. La vârsta pe care o are, mai are multe de demonstrat. Are o cotă bună și își poate găsi din vară echipă. Are peste 60 de meciuri la națională, nu are probleme majore, are capacitatea de a se motiva și să găsească o echipă bună. Dacă a refuzat oferta de la Dinamo e liber să facă ce dorește.

Adam Nemec e un fotbalist foarte bun, adaptabil, un profesionist și l-aș vedea la orice echipă din Liga 1.

Mi-e greu să cred că se va întâmpla ceva, că se vor schimba lucrurile (n.r. în ultima etapă), dar in fotbal e posibil. Da, aşa mi se pare (n.r. că CFR va fi campioană), e o echipă puternică, solidă.

Viitorul are jucători de calitate, am văzut că sunt şi ceva accidentări, e destul de complicat pentru Steaua să creadă… În primul rând trebuie să îşi câstige meciul împotriva celor de la Astra, dupa care să spere la o minune la Cluj.

Puteau arăta un fotbal mai plăcut, mai deschis, văzând loturile pe care le au şi antrenorii”.

  • După primele 10 etape disputate din play-out, Dinamo a acumulat 44 de puncte şi este pe primul loc în play-out. Botoşani e pe poziţia secundă, cu 32 de puncte şi un meci mai puţin disputat.
Reclame