VIDEO | Performanţă înainte de Roland Garros! Buzărnescu intră în Top 20 în Road to Singapore

Performanţă foarte bună pentru tenisul feminin românesc înainte de Roland Garros! Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru au câştigat, sâmbătă, turneul de la Strasbourg (Franţa), după o victorie într-o oră şi 49 de minute, scor 7-5, 7-5, cu perechea formată din ucraineanca Nadia Kichenok şi australianca Anastasia Rodionova.

evomag.ro

Româncele au început cu break, apoi perechea ucraineano-australiană a câştigat trei game-uri consecutive, ajungând la 3-1 şi serviciu. Româncele au răspuns cu o serie asemănătoare, au ajuns la 4-3 şi serva, dar şi-au pierdut avantajul şi totul s-a decis în prelungiri, când un break făcut la 5-5 s-a dovedit decisiv.

După 7-5 în primul set, Mihaela şi Raluca au câştigat de două ori consecutiv pe serviciul adversarelor în debut de set doi, dar au pierdut patru game-uri la rând şi, după puţin timp, s-au văzut puse din nou în situaţia din primul set. Au reuşit iarăşi break-ul la 5-5, apoi au închis meciul cu un game solid şi au pus mâna pe primul trofeu câştigat împreună: „Le felicit pe adversarele noastre și le urez baftă la următorul turneu. Îi mulțumesc și Ralucăi, e pentru prima dată după 12 ani când jucăm împreună, am câștigat atunci, la US Open, și sper s-o mai facem și de acum încolo. Mulțumesc tuturor celor implicați, mai ales organizatorilor”, a spus Mihaela Buzărnescu, la finalul meciului.

După acest succes, Mihaela Buzărnescu va urca de pe locul 61 pe locul 50, în clasamentul probei de dublu, cea mai bună clasare din carieră. Olaru va urca de pe locul 42 pe locul 38.

La spimplu, Mihaela Buzărnescu a ajuns până în semifinală la Strasbourg şi este în premieră cap de serie la Roland Garros. Sportiva clubului Dinamo are un sezon fantastic şi poate visa chiar la Turneul Campioanelor. Jucătoarea de 30 de ani va urca în Top 20 în Road to Singapore.

Anul 2018 a adus confirmarea unei stagiuni foarte bune făcute de „Miki”. Dinamovista a început cu finala de la Hobart, punctul de referinţă al carierei. Extrem de constantă, Mihaela a făcut săptămâna asta semifinală la Strasbourg, fiind chiar la două puncte de victorie în disputa cu Dominika Cibulkova (Slovacia).

watchshop.ro

Astfel, de săptămâna viitoare, Buzărnescu va ocupa locul 19, cu 949 de puncte, în clasamentul pentru Turneul Campioanelor.

  • Pentru câştigarea trofeului Buzărnescu şi Olaru vor primi un premiu total de 9.919 euro şi 280 de puncte WTA.
  • În primul tur de la Roland Garros, Buzărnescu o va întâlni pe Vania King (1276 WTA – USA).
  • Turneul Campioanelor, de la Singapore, va fi transmis în direct de Digi Sport în perioada 21-28 octombrie.
Reclame