Avancronică | ACS Poli Timişoara – Dinamo Bucureşti

ACS Poli Timișoara și Dinamo se vor duela în această seară, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, de la ora 20:45, în penultima etapă a play-out-ului Ligii I.

evomag.ro

Întâia confruntare a avut loc pe 19 iulie 2013, Poli – Dinamo 2-0. A fost partida în care s-a remarcat Cristi Bărbuţ, cel care a înscris un gol şi a câştigat majoritatea duelurilor cu jucătorii adverşi. În returul stagiunii 2013-2014, dinamoviştii s-au impus cu un categoric 4-0, marcatori Scutaru (autogol), Dorin Rotariu, Boubacar şi Curtean. A fost cea mai mare diferenţă de scor!

ACS Poli Timişoara şi Dinamo, s-au întâlnit în Liga 1 de 9 ori:
– două victorii Poli;
– o remiză;
– 6 victorii Dinamo.

Dinamo a obţinut a 10-a victorie din cele 12 runde a play-out-ului Ligii 1 şi doar o singură înfrângere au înregistrat dinamovişti în precedentele șase deplasări din campionat (30.04.2018, Sepsi – Dinamo 2-0), interval în care au bifat cinci victorii, dintre care trei la cel puţin două goluri diferenţă. “Câinii roşii” sunt pe locul 1, cu 50 de puncte, iar tinerii jucători pe care Florin Bratu i-a promovat la prima echipă şi-au arătat valoarea şi nu au dezamăgit. Relaţiile de joc se întăresc de la o partidă la alta, iar şansele ca trupa din “Ştefan cel Mare” să plece învinsă de pe stadionul “Dan Păltinişanu” sunt mici.

„Noi am putea să ne punem probleme, dar sper ca jucătorii să rămână la fel de concentraţi, mai sunt două meciuri, mai sunt şase puncte în joc. Întâlnim un adversar periculos, Timişoara, care are mare nevoie de puncte, dar spun că suntem pregătiţi din toate punctele de vedere ca să-i înfruntăm luni seară. Este puţin mai greu să-i ţin pe jucători motivaţi, pentru că se apropie şi vacanţa, dar ei au înţeles că lucrul acesta trebuie să-l ducem până la sfârşit şi fiecare meci este o experienţă pentru noi, să ne dăm seama la ce nivel suntem, să ne dăm seama cât de mult am crescut şi să formăm un nucleu de bază pentru sezonul viitor”, a declarat Florin Bratu înaintea partidei din această seară.

Dacă echipa bucureșteană vine fără nicio grijă la Timișoara, fiind deja câștigătoarea play-out-ului, bănățenii joacă un meci de totul sau nimic. ACS Poli este pe locul 7, penultimul, și este obligată să obțină trei puncte pentru a urca pe loc de baraj, în detrimentul Voluntariului. Bănăţenii pot profita de faptul că FC Voluntari, echipa de pe locul de baraj a remizat cu Concordia Chiajna în runda a 13-a.

Astfel, în cazul unei victorii cu Dinamo, timişorenii pot urca pe locul 6. ACS Poli vin după două remize albe, cu FC Botoşani şi Gaz Metan Mediaş. Antrenorul din Banat nu se poate baza la acest meci pe Hăruţ. Popovici şi Ţigănaşu, iar Străuţ rămâne incert din cauza unei probleme la umăr.

„Nu mi-e frică de nimeni pentru că știu ce băieți am în vestiar și văd cât de motivați sunt! E adevărat că ne așteaptă un meci foarte dificil, doar întâlnim cea mai bună echipă din play-out. Victoria ne-ar crește mult șansele să rămânem în Liga 1, de pe locul de baraj. O înfrângere? Chiar nu vreau să vorbesc despre așa ceva. S-ar dărâma toată munca depusă un an de zile. Nu iau în calcul așa ceva. Nu știu ce a schimbat Florin Bratu la echipă, dar se vede din exterior că dinamoviștii au o plăcere mult mai mare de a juca”, a spus Adrian Neaga înaintea partidei de la Timișoara.

Palmares cu Poli gazdă (4 jocuri):
– o victorie Poli;
– o remiză;
– două victorii Dinamo.

Cea mai recentă confruntare directă: 20 aprilie 2018, Dinamo – ACS Poli Timişoara 1-0. Singurul gol al meciului a fost reuşit de Robert Moldoveanu (minutul 74). Partida a consemnat şi debutul cuplului Adrian Neaga-Aurel Şunda pe banca oaspeţilor.

Arbitrul acestei partide a fost desemnat Alexandru Tudor, asistat de Octavian Șovre şi Ovidiu Artene.

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

ACS Poli – 28 ani şi 9 luni;
Dinamo – 25 ani şi 10 luni.

Reclame