Răducioiu: „Dacă era lucid, Iordănescu îl schimba pe Prunea în meciul cu Suedia” | Reacţia cu umor a lui Prunea

Au trecut 24 de ani de la înfrângerea cu Suedia, a tricolorilor după executarea loviturilor de departajare din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994.

bestkids.ro

Marcator a două goluri în partida de la Stanford, Florin Răducioiu a vorbit deschis despre acel meci, încheiat la egaltiate, scor 2-2, după prelungiri şi câştigat de Suedia la penalty-uri. În minutul 115 al partidei, România conducea cu 2-1 şi ne gândeam deja la semifinala cu Brazilia. O ieşire greşită a lui Florin Prunea la o centrare i-a permis însă lui Kennet Andersson să egaleze, iar restul a fost istorie.

Prezent în aceste zile pentru un meci-eveniment cu Legendele Barcelonei, partidă programată, sâmbătă, de la 19:00, Răducioiu, spune că Iordănescu ar fi trebuit să-l introducă pe Bogdan Stelea în locul lui Prunea după acea gafă, moralul celui din urmă fiind serios afectat în momentul în care s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

„Scorul era consecinţa anumitor decizii. Eu l-aş fi schimbat pe Florin Prunea după ce am luat acel gol. Am pierdut cu toţii, câştigam cu toţii. Dar a fost, totuşi o greşeală individuală a lui Florin. Dacă Iordănescu avea acea luciditate, l-ar fi schimbat pe Florin cu Stelea. Sunt convins că Stelea, în nebunia lui, în acea dorinţă de a ne salva, sunt convins că ar fi făcut ce a făcut Ravelli pentru suedezi.

În acele momente trebuie să fii lucid, iar Iordănescu nu a fost lucid. Şi din păcate am pierdut. Acum nu zic că am pierdut din cauza lui, dar rolul antrenorului este extrem de important şi eu asta aş fi făcut.

E ok acum, zâmbim, au trecut atâţia ani. Noi nu ne supărăm. E adevărat că în acele momente nu era simplu, e adevărat că apoi el a salvat o minge, la 2-2″, a declarat Răducioiu, fostul mare jucător crescut în curtea lui Dinamo.

Replica lui Florin Prunea, nu s-a lăsat aşteptată. Fostul portar al clubului Dinamo, i-a amintit fostului coleg de națională dar şi de club că, la scurt timp după ce a primit golul de 2-2, a avut o intervenţie extrem de importantă.

melimeloparis.ro

„Acum mă duc la el, bine că mi-aţi spus. Radu, aşa ai zis? Bine, discutăm imediat. Eu sunt impricinatul, nu? Sigur, au fost momente. Vă aduceţi aminte că după golul pe care l-am primit, a fost o fază cu Larsson, de două ori dacă nu mă înşel. Ăsta e fotbalul. Dacă nea Puiu m-ar fi schimbat, n-aş fi avut niciun motiv de supărare. Sunt convins că Stelică era mai lucid, mai proaspăt şi ar fi putut să facă mai mult decât am făcut eu. Dar era greu de luat o asemnea decizie.

Nu l-am visat. Asta nu înseamnă că nu m-a urmărit, dar de visat nu l-am visat. Am văzut că s-a transferat în Italia şi nu am fost singurul. Şi lui Pagliuca şi lui Peruzzi acceaşi fază li s-a întâmplat. Deci nu era o fază întâmplătoare. Venea din spate şi nu l-am văzut, că dacă îl vedeam nu se mai întâmpla acea nenorocire”, a răspuns Prunea.

Lasă un răspuns