Handbal | Campioana la handbal s-a reunit în formulă restrânsă. ”Dulăii” speră la un al patrulea titlu consecutiv

După cinci săptămâni de vacanţă, Campioana României la handbal masculin s-a reunit miercuri în Sala Dinamo din Capitală în vederea noului sezon competiţional, care va debuta în mod oficial la finele lunii august, când e programată Supercupa României.

evomag.ro

„Cred că anul ăsta o să abordăm diferit competiţia, pentru că avem… vom încerca să nu mai fim chiar atât de… băieţi buni, între ghilimele, cu echipele galonate. Vom încerca să fim cu mai mult tupeu, cu mai multă încredere şi să nu intrăm învinşi pe teren”, a spus Constantin Ştefan – antrenor Dinamo.

„Este o grupă destul de accesibilă, cred că o să ne batem cu Visla şi cu Ademar, eu cred că avem şanse mari să mergem mai departe”, a spus Nicuşor Negru.

Antrenorii Ștefan Constantin și Ionel Ene au avut la dispoziție nouă jucători dintre cei pe care se vor baza în noul sezon. Ceilalți urmează să se alăture echipei în perioada imediat următoare.

Dintre jucătorii transferați în această vară au fost prezenți croatul Ante Kuduz (inter stânga) și românii Andras Szasz (pivot), Nicu Negru (extremă stânga) și Florin Acatrinei (inter dreapta, 29 de ani).

Au mai fost prezenți următorii jucători rămași din echipa care a câștigat cel de-al treilea titlu național consecutiv: Dan Savenco, Ștefan Grigoraș, Hugo Descat, Ciprian Șandru și Răzvan Gavriloaia. La antrenament a fost și tânărul portar Alin Constantinescu.

În perioada următoare urmează să se alăture echipei trei jucători rămași din lotul din sezonul trecut, iranienii Saeid Heidarirad și Alireza Mousavi, rusul Vitaly Komogorov, precum și nou transferații Makrem Missaoui (portar), Amine Bannour (inter dreapta), Kamel Alouini (centru) – toți trei internaționali tunisieni, precum și bosniacul Muhamed Zulfic (extremă dreapta). În lot se vor afla și doi români tineri, care să corespundă noilor cerințe impuse de FR de Handbal în privința prezenței pe foaia de joc a cel puțin unui handbalist senior sub 21 de ani.

„Ştiu că acest club are o istorie uriaşă şi îmi place acest lucru. Din punctul meu de vedere, campionatul României este unul foarte puternic, are multe cluburi puternice, iar faptul că joacă în Champions League, pentru mine este cea mai mare provocare ca sportiv”, spune nouvenitul Ante Kuduz.

Dinamo se va pregăti în București până la startul sezonului, urmând ca în august să dispute câteva meciuri de pregătire. Până în acest moment sunt programate două meciuri la Focșani pe 10-11 august, precum și organizarea unui patrulater în Sala Dinamo (17-19 august), cu participarea unor formații puternice. Una dintre ele este formația franceză St. Raphael VAR.

  • Primul meci oficial va fi Supercupa României, pe 25 sau 26 august, la Sala Polivalentă din București, contra constănțenilor de la HC Dobrogea Sud.
Reclame