COMUNICAT OFICIAL! Stadion Dinamo începe să prindă contur | Cât va dura şi câte locuri va avea

Compania Naţională de Investiţii (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) a semnat miercuri, 18 iulie 2018, contractul privind întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate la obiectivului de investiţii “Stadion Nou pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti” din Şoseaua Ştefan cel Mare, Nr. 7-9, sector 2, Bucureşti.

watchshop.ro

Astfel, de realizarea studiilor pentru stadionul Dinamo se va ocupa SC Lucian Simion Arhitectura SRL, iar valoarea contractului este de 310.500 lei fără TVA. Durata pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate va fi de 75 de zile, după cum se arată în comunicat.

Complexul ar urma să aibă o capacitate de 18.000 de locuri, nu 15.000, așa cum se anunțase inițial. Totuși, comunicatul nu reglementează locul exact pe care va fi construit noul stadion, dar acesta va fi amplasat pe locul Velodrom Dinamo.

„Compania Naţională de Investiţii a semnat ieri (miercuri, n.r.) două contracte importante. Primul contract se referă la proiectarea şi execuţia lucrărilor de investiţii la Stadionul Steaua. Noua arenă va avea o capacitate de 30.500 de locuri şi va îndeplini condiţiile impuse de UEFA pentru derularea competiţiilor sportive. Al doilea contract se referă la întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate la stadionul nou pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti. Noul complex sportiv va avea o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri şi va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive. Ambele proiecte vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii”, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Comunicat integral

„Compania Națională de Investiții (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice) a semnat ieri, 18 iulie 2018, contractul privind întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate la obiectivului de investiții „Stadion Nou pentru Clubul Sportiv Dinamo București” din Șoseaua Ștefan cel Mare, Nr. 7 -9, sector 2, București.

evomag.ro

Potrivit ofertei câștigătoare (S.C LUCIAN SIMION ARHITECTURA S.R.L), durata pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate va fi de 75 de zile, iar valoarea contractului pentru prestarea serviciilor de proiectare este de 310.500 lei fără TVA.

Activitatea de elaborare a studiului de prefezabilitate se va face în corelare cu activitatea de elaborare a planului urbanistic zonal. Ordinul de începere a studiului de fezabilitate va emis după aprobarea planului urbanistic zonal.

În funcție de indicatorii urbanistici care vor fi aprobați prin PUZ-ul realizat de C.S. DINAMO, noul complex sportiv va avea o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4.

Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 105 m și o lățime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare și drenaj, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri), spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi, un muzeu al clubului sportiv, spații administrative și spații dedicate publicului (magazine, zonă food).

Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înființarea Companiei Naționale de Investiții C.N.I. – S.A., cu modificările și completările ulterioare”.

Reclame