Scandalos | Ucigașul lui Marian Cozma a fost eliberat în secret, cu patru ani înainte de termen, pentru ”bună purtare”!

Sztojka Ivan, unul dintre condamnații în cazul uciderii lui Marian Cozma, a fost eliberat din închisoare cu patru ani înainte de termen. Totul s-a întâmplat în secret, iar decizia maghiarilor a venit după anunțul de ”bună purtare”.

elefant.ro

Sztojka a scăpat de după gratii pe 19 iulie și primul lucru pe care l-a făcut a fost să dea o petrecere, chiar în ziua în care a fost eliberat din pușcăria de la Szombathely, susține Libertatea.

Informația a fost aflată astăzi, 25 iulie.

„Vă rog să nu menționați numele meu, mă tem să nu am probleme. Sztojka a fost eliberat joia trecută, dar publicul larg nu a știut, totul a fost ținut secret. Imediat după eliberare, familia a dat petrecere. Și-a luat și un BMW nou. S-a dus la Budapesta, la Siófok, se simte bine”, a spus martorul, citat de borsonline.hu.

Starea de sănătate a lui Petre Cozma, nu este deloc una bună, tatăl regretatului Marian Cozma, a suferit al patrulea infarct, la câteva zile după ce Sztojka Ivan a fost eliberat în secret.

Petre Cozma susține că Sztojka Ivan este chiar cel care l-a ucis pe Marian, în 2009.

”Mă simt rău. Am făcut încă un infarct, al patrulea. Duminică am fost de urgență la spital. Suferința e mare, nu e ușor să știi că băiatul tău zace în mormânt. Nu doresc nimănui să fie în locul meu.

Nu știu nimic, sunt surprins de ce aflu! L-au eliberat și pe ăsta, iar fiul meu putrezește în mormânt. El cred că era, de fapt, cel care l-a omorât pe Marian.

O să vorbesc cu avocatul meu să văd ce-i de făcut. Oricum am deschis proces și la CEDO, merg până în pânzele albe cu ei”, a spus Cozma, pentru Libertatea.

watchshop.ro

Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. După decizia instanței din anul 2011, pedepsele celor condamnați pe viață au fost reduse la 18 ani de închisoare. Tot o reducerea a pedepsei a fost și pentru Ivan Sztojka, care din 20 de ani închisoare trebuia să mai efectueaze doar opt.

În cazul său, Curtea Supremă de Justiție din Ungaria a majorat pedeapsa, în octombrie 2012, de la opt la 13 ani de închisoare, ajungând apoi la 9 ani, dintre care el a executat doar 5.

Alți patru dintre agresori sunt deja liberi. Paul Gabor, unul dintre cei condamnați a fost eliberat mai devreme pentru bună purtare și a fost așteptat de prieteni cu șampanie.

Reclame