Amintirile lui Florentin Petre din derby: „Eu mă pregăteam cam cu două săptămâni înainte de acest derby”

Ajuns la 42 de ani, fostul jucător a lui Dinamo, Florentin Petre își amintește cu drag derby-urile dintre Steaua și Dinamo și pregătirile pentru aceste meciuri de foc.

evomag.ro

Petre spune că intra în febra partidei încă dinainte cu două săptămâni. Totodată, acesta a recunoscut că îi este dor să încalțe ghetele cu crampoane și să joace fotbal, dar revine cu picioarele pe pământ după ce aruncă o privire peste vârsta din buletin.

„Eu mă pregăteam cam cu două săptămâni înainte de acest derby, dar trebuie să creşti acolo, să ai o educaţie aparte pentru meciurile astea, iar mulţi jucatori din ziua de astăzi nu o au. ( n.r. întrebat de ce îi este cel mai dor) De Bănel. Ne întâlneam meci de meci. Glumesc. Mi-e dor de fotbal, să mai joc, dar vorba soţiei mele, cel mai bine ”uită-te pe ăla mic, de plastic (n.r. buletin) să vezi că vârsta nu îţi mai dă posibilitatea să te întorci în timp”, a declarat Florentin Petre.

„Piticul” rememorează meciul în care Dinamo a devenit campioană a României graţie unei victorii pe stadionul din Ștefan cel Mare. Se întâmpla în 2000, iar fostul mijlocaş al “câinilor” a marcat unul dintre golurile victoriei, ajutat şi de o gafă a portarului advers.

watchshop.ro

“Cel mai frumos şi cel mai prolific moment al meu a fost în 2000, când am ieşit campioni exact în meciul disputat în Stefan cel Mare, cu Steaua. Am marcat eu, cu ajutorul lui Lung (n.r. Tibi Lung a scăpat mingea în poartă), Mihalcea şi Lupescu”, a mai spus Florentin Petre.

  • Florentin Petre este considerat unul dintre simbolurile clubului de fotbal Dinamo București, după ce a evoluat 12 ani la formația din Ștefan cel Mare, în perioada 1994-2006.
Reclame