VIDEO | Un fost jucător de la Dinamo, schimbă regulile în campionatul din Belgia

Oficialii fotbalului belgian au decis să schimbe regulile din cauza fostului fundaș dinamovist Collins Fai.

evomag.ro

Fundaşul lateral camerunez al echipei Standard Liege nu mai este autorizat să repună mingea în joc de la margine făcând o acrobație. Collins Fai, colegul lui Răzvan Marin de la Standard Liege, s-a remarcat în sezonul precedent din Belgia executând aruncările de la margine după ce se dădea peste cap, aşa cum a procedat şi când juca la Dinamo, dar acest lucru au atras atenția conducătorilor fotbalului belgian care au decis să schimbe regulile.

O fază similară s-a produs și în timpul Campionatului Mondial din Rusia, atunci când iranianul Milad Mohammadi a încercat să execute în același mod o aruncare de la margine în minutul 90+3 al întâlnirii cu Portugalia, dar nu i-a ieșit.

”Ce a făcut Collins Fai nu va mai fi autorizat din acest sezon. Este interzis să mai facă așa ceva”, a declarat şeful arbitrilor din Belgia, Johan Verbist, la o reuniune a antrenorilor şi cavalerilor fluierului din Pro League, informează site-ul walfoot.be.

watchshop.ro

Pe de altă parte, Johan Verbist a indicat că muşcăturile vor fi întotdeauna sancţionate cu cartonaşul roşu. ”De acum înainte e prevăzut de regulament. Cred că trebuie să-i mulţumim lui Luis Suarez”, a spus responsabilul arbitrilor.

  • Fundașul camerunez Collins Fai, în vârstă de 25 de ani, a jucat la Dinamo București între 2013 și 2016, după care a plecat la Standard Liege.
  • La formația belgiană, el a marcat un gol în 57 de meciuri jucate. Internaționalul camerunez a câștigat două Cupe ale Belgiei cu Standard Liege.

Lasă un răspuns