AVANCRONICĂ | Gaz Metan Mediaş – Dinamo Bucureşti

După un meci în care “câinii roşii” au revenit de trei ori în Derby de Romania, Dinamo merge la Mediaş pentru a înfrunta o echipa fără înfrângere după primele două runde.

evomag.ro

Tehnicianul din Ştefan cel Mare, Florin Bratu vânează în partida din această seară, de la ora 21:00, în cadrul etapei a III-a din Liga I, toate cele trei puncte și speră că elevii săi nu vor repeta greşelile din derby-ul cu FCSB, 3-3. Dinamo este neînvinsă în cele două meciuri din acest sezon de campionat, învingând pe teren propriu, formaţia FC Voluntari cu scorul de 2-1 (Salomao, Sorescu/Ricardinho) şi remizând cu FCSB 3-3 (Gnohere și dubla lui Florinel Coman/Axente, Nistor și M.Popescu).

Dinamo nu pare să aibă probleme de lot, doar croatul Tomislav Gomelt fiind incert pentru această deplasare.

“Întâlnim o echipă puternică, care și-a schimbat antrenorul. Mihai Teja a trecut pe la Dinamo, e foarte bun, foarte ambițios, cu siguranță își dorește să câștige acest meci. Suntem pregătiți și sperăm să fi rezolvat în această săptămână greșelile făcute în meciul cu FCSB. Gaz Metan e o echipă puternică, cu talie, o echipă cu jucători foarte interesanți. Pe teren propriu, cei de acolo sunt o echipă greu de învins. În ultimii ani, noi ne-am făcut treaba la Mediaș și sperăm ca acest lucru să se repete și de această dată.

Fortes e un atacant interesant, va avea un marcaj special, dar normal că încercăm să ne ocupăm de fiecare jucător al Gazului”, a declarat Bratu, în cadrul unei conferințe de presă.

—> VEZI CONFERINŢA DE PRESĂ <—

  • 12 martie 2018, Dinamo – Gaz Metan 3-0 a fost meciul de debut pentru antrenorul Florin Bratu pe banca lui Dinamo.

De partea cealaltă, gazdele au acumulat patru puncte şi au inscris doua goluri în victoria de pe teren propriu, cu Concordia, si un singur gol în egalul de la Voluntari. Gaz Metan nu are vreun fotbalist indisponibil.

“Orice meci este pentru noi precum o finală, așa am hotărât cu băieții, indiferent că jucăm cu Voluntari, Chiajna, Dinamo sau FCSB. Dinamo e o echipă puternică, un brand. Văd că s-a format un grup destul de bun acolo, joacă bine, au jucători cu calitate individuală care pot face diferența în orice moment.

Secretul nostru? Munca. Muncim în fiecare zi, la fiecare antrenament. Încercăm să fim coerenți, să avem omogenitate. Există o discplină tehnico-tactică și una în afara terenului de care încercăm să ținem cont. Jucătorii se antrenează foarte bine și reacționează bine la ceea ce le cer eu. Suntem un grup unit și acesta este un lucru bun”, a spus Teja, în cadrul unei conferințe de presă.

  • Mihai Teja şi Florin Bratu se duelează în premieră pe prima scenă din funcția de antrenori principali.

Prima partidă a avut loc pe 5 septembrie 1948, CSM Mediaş -Dinamo 1-1, rezultat rămas în istorie drept întâia remiză înregistrată de bucureşteni în Liga 1. Pentru oaspeţi, antrenaţi la vremea respectivă de Coloman Braun, a marcat Dumitru Ignat, în timp ce pentru trupa condusă de pe bancă de Alexandru Tănase a înscris Huzum.

Gaz Metan Mediaş vs Dinamo în Liga 1: 24 jocuri – 4 victorii Gaz Metan Mediaş – 6 remize – 14 succese Dinamo.

Palmares cu Gaz Metan gazdă: 12 jocuri – 3 victorii Gaz Metan Mediaş – 4 remize – 5 succese Dinamo.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 14 aprilie 2001, Dinamo – Gaz Metan 4-2 (Marius Niculaetriplă, Tameş / Lupescu – autogol, Ciurar).

Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 31 iulie 2011, Gaz Metan – Dinamo 0-5 (Cătălin Munteanu, Ionel Dănciulescu, Marius Niculae – dublă, Torje).

Cea mai recentă confruntare directă: 6 mai 2018, Gaz Metan – Dinamo 2-3 (Mario Rondon dublă / Sergiu Hanca dublă, Daniel Popa).

bestkids.ro

Echipa probabilă:

Dinamo (4-3-3): Penedo – Corbu, Popescu, Katsikas, Popovic – Mahlangu, Hanca, Dan Nistor – Sorescu, Axente, Salomao.

Mediile de vârstă ale celro două loturi:

Gaz Metan – 27 ani şi 9 luni;

Dinamo – 24 ani.

Lasă un răspuns