Canotaj | S-a născut Generaţia cu ”SuperPuteri” a României! Ce a declarat delegaţia dinamovistă la întoarcerea în ţară de la CE

Canotajul românesc trăieşte o nouă ”epocă” de mare succes. România a obţinut nu mai puţin de şapte medalii (3 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz), la Campionatele Europene de la Glasgow din nouă posibile şi a încheiat pe locul 1 pe naţiuni!

evomag.ro

Fosta preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, la sosirea în ţară a sportivilor de la Campionatele Europene de la Glasgow, că toată lumea aşteaptă după ocuparea primului loc pe naţiuni la CE canotorii să răstoarne munţii la JO de la Tokyo.

„E o reuşită de excepţie a canotajului românesc. Sunt un preşedinte fericit. Vedeţi aici o armată de super-puteri. Ce vedeţi aici este o generaţie extraordinară, iar eu ca preşedinte sunt foarte mândră de rezultele lor, o generaţie care promite, care arată multă dorinţă, determinare, ambiţie, ingredientele de care are nevoie un sportiv pentru a ajunge pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Sunt la al treilea mandat ca preşedinte şi ambiţia mea a fost de la început ca tinerii noştri băieţi să ajute fetele ca la clasamentul general să fim o echipă puternică. Mi-a trebuit 3 ediţii, iar acum pot spune că avem o generaţie de copii care a demonstrat că se pot lupta nu numai la categoriile lor de vârstă, la tineret. La Glasgow fost o competiţie foarte grea şi ei au demonstart că se pot lupta cu marile puteri iar mie nu-mi rămâne decât să le mulţumesc pentru dăruirea lor, pentru rezultatele lor. Să mulţumesc stafului care se află în spatele lor. Toată lumea se aşteaptă ca la Jocurile Olimpice să răsturnăm munţii. Suntem obişnuiţi cu presiunea, dar când ai asemenea rezultate nu se mai simte. Presiunea face parte din viaţa noastră”, a declarat Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, la Aeroportul Henri Coandă.

Sportiva Clubului Dinamo, Denisa Tîlvescu, dublu medaliată cu aur în echipajul feminin de 8+1 şi cel de dublu rame, speră ca rezultatele canotajului românesc să fie din ce în ce mai bune: „Mulţumim pentru susţinere şi toate încurajările pe care le-am primit. Apreciem şi avem nevoie de susţinerea dumneavoastră. În spatele rezultatelor noastre se află o întreagă echipă, staful de antrenori, medicul şi asistentul. Noi sperăm ca rezultatele să fie din ce în ce mai bune”.

Colega sa de la clubul din Ştefan cel Mare, dar şi din barca de dublu rame, Madălina Bereş, are încredere că echipa va creşte în viitor.

„Sunt foarte bucuroasă pentru rezultat, sunt conviinsă că de acum încolo vom creşte şi ne dorim să aducem rezultate pe care le aşteaptă toată lumea”, a spus Bereş.

Medaliată cu aur în barca de 8+1, Maria Tivodariu (CS Dinamo), spune că visul său cel mai mare este obţinerea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo: „Îmi pare bine că pot vorbi în numele întregii bărci de 8 chiar dacă sunt cea mai mică. Mă bucur că am putut face parte din această barcă, sunt sigură că acest concurs ne-a dat tuturor foarte multă încredere şi concursul de la Tokyo ne va aduce rezultatul aşteptat de foarte mult timp. Cei care am intrat noi în barcă am făcut-o pe baza muncii noastre şi niciuna nu vrea să se retragă până la Tokyo. Visul meu cel mai mare este să am un aur la Jocurile Olimpice, şi probabil că va fi la Tokyo”.

PALMARES GENERAL ROMÂNIA – CE GLASGOW 2018

AUR: dublu rame feminin – Mădălina Bereş (CS Dinamo) , Denisa Tîlvescu (CS Dinamo);

AUR: patru rame masculin – Mihăiţă Ţigănescu (CS Dinamo), Cosmin Pascari, Ştefan Berariu (CS Dinamo), Ciprian Huc;

AUR: opt plus unu feminin – Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu (CS Dinamo), Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu (CS Dinamo), Beatrice Parfenie (CS Dinamo), Iuliana Popa, Mădălina Bereş (CS Dinamo), Denisa Tîlvescu (CS Dinamo) – Daniela Druncea;

watchshop.ro

ARGINT: patru rame feminin – Mădălina Hegheş, Iuliana Buhuş (CS Dinamo), Mădălina Caşu, Roxana Paraşcanu (CS Dinamo);

ARGINT: dublu vâsle masculin – Ioan Prundeanu, Marian Enache
BRONZ: dublu rame masculin – Marius Cozmiuc (CS Dinamo), Ciprian Tudosa;

BRONZ: opt plus unu masculin: Vlad Dragoş Aicoboae, Adrian Damii, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Pîrghie, Alexandru Cosmin Macovei – Adrian Munteanu;

LOCUL 4: dublu vâsle categorie uşoară feminin: Gianina Beleagă, Ionela Livia Cozmiuc;

LOCUL 5: patru vâsle feminin – Elena Logofătu (CS Dinamo), Georgiana Vasile (CS Dinamo), Nicoleta Paşcanu (CS Dinamo), Simona Radiş.

Reclame