Ţiriac vrea să investească peste 150 mil. euro în sportul Românesc: „Dacă totul va merge bine în discuţiile de la Bruxelles, în trei ani îl construim”

Fostul mare tenismen al Clubului Sportiv Dinamo, Ion Ţiriac, care deţine tur­ne­ul de tenis de la Madrid, vrea să con­struiască în jurul fostului Metro Otopeni şi al noului pationar Telekom Arena o uni­ver­si­tate sportivă pentru a reprezenta o nouă bază de pregătire a viitorilor campioni ai României.

„În jurul patinoarului avem peste 30 de hectare de teren unde vom face o universitate sportivă aşa cum sunt în Statele Unite. Lângă patinoar va fi un bazin olimpic, o pistă de atletism, o sală cu 3.000 – 3.500 de locuri, poligon de tir, 10 terenuri de baschet, 12 de volei, 30 de tenis.

evomag.ro

Sportul este o industrie de miliarde, dar ai nevoie de pasiune“, a declarat Ion Ţiriac.

Miliardarul spune că o astfel de bază este interco­nectată, iar lângă un pationar întotdeauna există un bazin, deoarece căldura degajată de aparatele de răcire utilizate la pationar pot încălzi apa dintr-un bazin.

„Pentru a face acest „camp universitar“ avem nevoie de încă 150-200 de milioane de euro. Dacă totul va merge bine în discuţiile de la Bruxelles, în trei ani îl construim“, a mai declarat Ion Ţiriac, pentru Ziarul Financiar.