David a dezvăluit cum a fost convins Grozav să semneze cu Dinamo

Internaţionalul român Gheorghe Grozav a semnat azi contractul cu Dinamo, care este valabil pe două sezoane.

bestkids.ro

Președintele lui Dinamo, Alexandru David a vorbit despre transferul lui Gicu Grozav și despre cum a fost convins atacantul de 28 de ani să revină în Ștefan cel Mare.

„Cel mai important e că am reuşit noi. Argumentul principal este că suntem Dinamo. El şi-a dorit din prima clipă să vină la Dinamo şi a venit. El nu a venit pentru bani. Cred că a contat că e vorba de Dinamo. Atât Gicu Grozav are nevoie de noi, dar şi noi avem nevoie de el.

Noi i-am întins o mână şi sper ca şi el să ne întindă o mână şi să ne ridicăm împreună. Trebuie să găsim o cale de mijloc ca să livrăm rezultate. Are și un bonus pentru accederea în play-off. Contractul este pe 2 ani”, a spus Alexandru David la TV Digi Sport.

Alexandru David este conștient că Dinamo are nevoie să promoveze şi tineri pentru a putea rezista. Speră acum ca noul antrenor, Claudiu Niculescu să reușească și acest lucru.

„Antrenorul trebuie să aleagă acum și să joace cu cei mai buni. Vedeți ce presiune e la Dinamo când nu sunt rezultate? Credeți că dacă mergeam numai pe tineri era mai bine?Avem nevoie de prezența în play off și să reușim să joace și tineri. Ăsta e lucrul greu pe care trebuie să-l facă Claudiu. E prematur să vorbim de o despărțire, rămâne de văzut ce vom face în viitor. Am suferit în apărare, sper să nu o mai facem atât de mult. Sper într-o descătușare care să vină chiar din meciul cu Botoșaniul. În momentul de față nu mai vine niciun jucător la Dinamo. Acum cu jucătorii trebuie să vorbească mai mult Claudiu și mai puțin noi, cei din conducere”, a mai spus Alexandru David.

8 este numărul cluburilor din cariera lui Grozav. Născut la Alba Iulia, într-o familie de dinamoviști, Grozav a jucat pentru Unirea Alba Iulia, Standard Liege, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești, Terek Groznyi, Dinamo București, Karabükspor și Bursaspor.

28 de ani a împlinit Grozav săptămâna trecută, pe 29 septembrie.

8 meciuri a jucat Grozav în acest an pentru Bursaspor în prima ligă a Turciei. Noul jucător dinamovist a mai evoluat în 2018 pentru echipa națională a României în meciurile amicale cu Suedia, Israel, Finlanda și Chile, toate câștigate de „tricolori”.

5 goluri a marcat Grozav pentru prima reprezentativă a României. A înscris chiar la debut, în partida amicală cu Elveția (scor 1-0 pentru tricolori, pe 30 mai 2012), și a adunat 25 de selecții pentru echipa națională.

2 trofee a câștigat Grozav în carieră, Cupa Belgiei cu Standard Liege (2011) și Cupa României cu Petrolul Ploiești (2013).

7 este numărul oficial cu care Grozav va juca la Dinamo.