VIDEO | HC Dinamo la un pas de cel mai bun debut în Liga Campionilor!

Dinamo merge foarte bine în Liga Campionilor la handbal masculin. Campioana României se află în acest sezon la a patra sa participare în grupele celei mai importante competiţii intercluburi a lumii şi la un pas de cel mai bun debut.

bestkids.ro

Formaţia antrenată de Constantin Ştefan şi-a egalat până acum performanţa din sezonul 2016-2017, când a obţinut două victorii şi o înfrângere după primele trei meciuri. Cu o victorie azi, în faţa finladezilor de la Rihimaen Cocks (ora 18:15, DigiSport, Telekom Sport), campioana României depăşeşte această performanţă.

Handbaliștii de la Dinamo au ajuns marţi la Helsinki, iar direct de la aeroport, „dulăii” au mers la Energia Arena, sala care va găzdui meciul, pentru antrenamentul oficial.

Dinamo şi-a propus să treacă de faza grupelor şi deocamdată este în grafic, după victoriile cu Elverum şi Wacker Thun, ambele pe teren propriu. Meciul de la Vantaa (Finlanda) este unul foarte important, pentru ca obiectivul propus să aibă şanse bune de reuşită. ”Câinii roşii” pot lua un uşor avans în faţa celor de la Ademar Leon (Spania), una dintre adversarele directe, având în vedere că ibericii au reuşit doar un rezultat de egalitate cu Rihimaen Cocks (scor 19-19).

Antrenorul lui Dinamo, Constantin Ştefan a declarat că a studiat formaţia finlandeză şi că le-a cerut jucătorilor săi cât mai multă agresivitate în defensivă.

„Ne aşteaptă un meci foarte important în grupele Ligi Campionilor, pe care vrem să-l tratăm cu maximă seriozitate. I-am studiat, le-am văzut meciurile jucate în Liga Campionilor şi un meci din campionat, dar au un campionat destul de slăbuţ.

Au foarte mulţi jucători din fosta Uniune Sovietivă şi trei sârbi. Practic au 12 străini şi doar 4 finlandez. O echipă care joacă destul de agresiv pe teren propriu. Sperăm să le punem probleme în atac şi să avem o apărare cât mai agresivă în meciul de miercuri”, a declarat Constantin Ştefan.

Campioana României are ocazia de a depăşi două obstacole dintr-o lovitură: cel mai bun debut din istoria participărilor şi … prima victorie în deplasare! Dinamo a jucat până în prezent 14 meciuri în deplasare în grupele Ligii Campionilor şi nu a câştigat nicio partidă, doar una fiind încheiată la egalitate, în 2016, cu Holstebro (Danemarca), scor 32-32.

Dacă Dinamo caută prima victorie în deplasare, Rihimaen Cocks caută primul succes în Liga Campionilor. Finlandezii sunt la debutul în această competiţie şi dacă n-ar fi avut eşecul de săptămâna trecută, 18-34 cu Wisla Plock, ar fi putut spune că au avut un start mai mult decât decent, cu două rezultate de egalitate, 19-19 cu Ademar Leon (acasă) şi 26-26 cu Wacker Thun (deplasare). Adversarii nu pot fi neglijaţi, având în vedere că au acumulat ceva experienţă în ultimii ani în cupele europene. În ultimele două sezoane, Cocks au ajuns în grupele Cupei EHF, este adevărat, fără a ”sparge norii”. Ar mai fi de menţionat că finlandezii au nu mai puţin de 12 jucători străini, printre care se regăseşte şi un handbalist din Rep. Moldova, este vorba de Vitalie Neniţă.

Clasamentul grupei se prezintă astfel:

  • 1. Wisla Plock – 6p;
  • 2. Dinamo – 4p;
  • 3. Ademar Leon – 3p;
  • 4. Elverum – 2p;
  • 5. Cocks – 2p;
  • 6. Thun – 1p.

Din Finlanda, campionii se vor duce direct la Cluj, pentru partida din etapa a cincea a Ligii Naționale cu Universitatea. Cum sălile din Cluj sunt indisponibile, meciul se va desfășura la Turda, pe 5 octombrie, de la ora 15:00.